Τα πολυτελέστερα γιοτ της Ευρώπης κατέκλυσαν το λιμάνι του Ναυπλίου. Δείτε εικόνες από το «Μόντε Κάρλο» της Ελλάδας

885
Φωτογραφίες: Studio B&G, Μπουγιώτης, Ρασσιάς
Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το λιμάνι του Ναυπλίου γέμισε πολυτελή επανδρωμένα γιοτ από όλη την Ευρώπη με αφορμή το Mediterranean Yacht Show.

Τρεις αντίστοιχες εκθέσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Η πρώτη γίνεται στην Αντίγκουα που φέτος συμμετείχαν 73 σκάφη. Η δεύτερη οργανώνεται τον Απρίλιο και φέτος συμμετείχαν 54 σκάφη. Η τρίτη και μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση Σκαφών είναι του Ναυπλίου, καθώς κατέπλευσαν στο λιμάνι 107 σκάφη, ένα νούμερο ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα.
Το γραφικό Ναύπλιο μεταμορφώθηκε και πολλοί το παρομοίασαν με το Μόντε Κάρλο της Ελλάδας.
Οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα υπερπολυτελές γιοτ, τους καπετάνιους και τα πληρωμάτων τους μέχρι και την 1 Μαΐου.

Φωτογραφία: Studio B&G, Μπουγιώτης, Ρασσιάς

Το Mediterranean Yacht Show είναι μια έκθεση που απευθύνεται και σε επαγγελματίες. Είναι η βασική διοργάνωση για το yachting που παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο την «αφρόκρεμα» των αδειοδοτούμενων σκαφών, αλλά και τον πλήρωμά τους.
«Η τοποθεσία επιλέχθηκε προσεκτικά και ευτυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές όμορφες επιλογές» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή, που μίλησε για την προσπάθεια στήριξης και ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού.
«Οι προσπάθειες να προβληθεί η μοναδικότητα σε αρώματα και χρώματα, σε περιβάλλον σε ουρανό των ελληνικών θαλασσών και των ελληνικών ακτών κερδίζει συνεχώς έδαφος με συνέπεια σήμερα η Ελλάδα να θεωρείται σε συνδυασμό και με την ασφάλεια που παρέχουμε ως κράτος ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο. Γιαυτό θεωρούμε ότι ο τουρισμός στον τομέα του yachting θα έχει κατακτήσει για άλλη μια φορά μια πρωτεύουσα θέση» ανέφερε ο Υπουργός στο Best Αργολίδα.

 

Δείτε το βίντεο με τα yacht που κατέγραψε από ψηλά drone από την Ηλεκτρονική Εφημερίδα «Αργολικές Ειδήσεις«: 

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έφτασε ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά. Για να φύγει έκανε 1.610 κινήσεις (βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: «Ταξιδέψτε» με ένα πλοίο κοντέινερ για 30 μέρες. Το εντυπωσιακό βίντεο time lapse που έγινε viral