Έκρηξη των τιμών στα ξενοδοχεία. Ποια ελληνικά νησιά έχουν ακριβότερη διανυκτέρευση από την Ίμπιζα και την Σαρδηνία

781
Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στις τιμές των ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών στην Ελλάδα συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Το εντυπωσιακό της έρευνας ήταν ότι οι τιμές για μια διανυκτέρευση σε κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, ξεπερνούσαν κατά πολύ τις τιμές σε ανταγωνιστικά νησιά της Μεσογείου, όπως η Ίμπιζα και η Σαρδηνία.

Η έρευνα βασίστηκε στις τιμές των ξενοδοχείων τον Μάιο του 2018. Οι ελληνικοί προορισμοί είχαν αισθητά ακριβότερη διαμονή από τους ξένους προορισμούς στις κατηγορίες 4,3 και 1-2 αστέρων.

Τα πιο ακριβά πεντάστερα ξενοδοχεία συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο προορισμό εντός και εκτός Ελλάδας, βρίσκονται στη Σαντορίνη.
Συγκεκριμένα, ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σαντορίνη κοστίζει 413 ευρώ το βράδυ σε αντίθεση με τα 374 ευρώ που κόστιζε τον Μάιο του 2017.
Δεύτερο ακριβότερο νησί ως προς τη διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι η Ίμπιζα με τη διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 325 ευρώ. Και στην Ίμπιζα παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση, καθώς πέρυσι το αντίστοιχο δωμάτιο κόστιζε 292 ευρώ.
Τρίτη έρχεται η Μύκονος με 303 ευρώ τη διανυκτέρευση, έναντι των 257 ευρώ που ήταν τον Μάιο του 2017.
Λίγο χαμηλότερη είναι η τιμή στη Σαρδηνία, όπου η διανυκτέρευση σε πεντάστερο ξενοδοχείο είναι 274 ευρώ.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία 4 αστέρων, η τιμή κράτησης για Σαντορίνη ανήλθε στα 249 ευρώ από τα 226 ευρώ τον Μάιο του 2017,
ενώ στη Μύκονο ανέρχεται στα 160 ευρώ. Η τιμή αυξήθηκε κατά 30 ευρώ συγκριτικά με πέρυσι.
Στην Ίμπιζα η τιμή κράτησης είναι στα 159 ευρώ και στη Σαρδηνία στα 142 ευρώ.

Στην κατηγορία 3 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο ανήλθε στα 108 ευρώ, στην Ίμπιζα 91 ευρώ και στη Σαρδηνία 79 ευρώ.
Στην κατηγορία 1-2 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Μύκονο ήταν 81 ευρώ και
για τη Σαντορίνη 86 ευρώ.
Στην Ίμπιζα ανήλθε στα 71 ευρώ και στη Σαρδηνία στα 63 ευρώ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας κρατήσεων trivago, επομένως αφορά ένα μόνο μέρος του ταξιδιωτικού κοινού. Επίσης, οι τιμές είναι ενδεικτικές του Μαΐου και ενδεχομένως είναι πιο υψηλές για τους υπόλοιπους μήνες, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που υπάρχει μεγαλύτερη τουριστική κίνηση και θεωρούνται «high season».
Με πληροφορίες από Καθημερινή