Διεθνής έρευνα. Ποια είναι η ακριβότερη και ποια η φθηνότερη μεγάλη πόλη; Ποια πόλη έχει τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη;

1326
Η ελβετική τράπεζα UBS συγκέντρωσε τα δεδομένα 77 μητροπολιτικών περιοχών και τα αποτελέσματα δείχνουν ποια είναι η ακριβότερη και ποια η φθηνότερη μεγάλη πόλη στον κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ζυρίχη, η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, είναι η ακριβότερη μεγάλη πόλη και η φθηνότερη είναι το Κάιρο, η πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
Η έρευνα χρησιμοποίησε τη Νέα Υόρκη, για να συγκρίνει με άλλες πόλεις και να διαπιστωθεί ποια έχει τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη παγκοσμίως.
Σε σχέση με το μέσο όρο αποδοχών των εργαζομένων, η πόλη με την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη είναι το Λος Άντζελες.
Οι εργαζόμενοι έχουν κατά ένα τέταρτο μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, σε σχέση με τους εργαζόμενους στη Νέα Υόρκη.
Η Ζυρίχη, αν και ακριβότερη πόλη παγκοσμίως, δεν παρέχει στους εργαζομένους τους υψηλούς μισθούς που απολαμβάνουν στο Λος Άντζελες.Η αγοραστική δύναμη της Ζυρίχης, έρχεται δεύτερη στη λίστα, ενώ τρίτη πόλη είναι η Καλιφόρνια.
Η Νέα Υόρκη έρχεται δέκατη στην κατάταξη και το Λονδίνο βρίσκεται στην εικοστή τρίτη θέση.

Η έρευνα της ελβετικής τράπεζας, εξέτασε ξεχωριστά 11 μεγάλες πόλεις και τη δυνατότητα των κατοίκων να αποκτήσουν ορισμένες παροχές,που ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει εντάξει στην καθημερινότητα.
Δηλαδή, σε ποια πόλη είναι ευκολότερη η απόκτηση μιας ομάδας προϊόντων, που αποτελείται από ένα I Phone, ένα laptop, ακόμη και μια συνδρομή στο συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι Netflix.

Η πόλη που μπορεί να εξασφαλίσει ευκολότερα τις παραπάνω παροχές είναι το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τιμές που επικρατούν στην αγορά, διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και στην περίπτωση που ένα ζευγάρι επιθυμεί να δειπνήσει έξω και να επισκεφτεί το σινεμά.
Τις καλύτερες τιμές θα βρει στην Πράγα, στο Μεξικό, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ θα πληρώσει το γεύμα ακριβά αν επιλέξει το Τόκιο, τη Νέα Υόρκη ή τη Στοκχόλμη.

Διαβάστε επίσης:Η πόλη που συνεχίζει να καίγεται υπογείως από το 1962. Η φωτιά θα σβήσει μετά από 250 χρόνια. Τα θρυλικά γκράφιτι

 

 

Διαβάστε επίσης:Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ο πιο ηλιόλουστος προορισμός για το 2018 παγκοσμίως. Ποιες χώρες άφησε πίσω της;