«Ο αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ο απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία». Αποφθέγματα για τη ζωή

2980
Παρόλο που πολλές φορές η καθημερινότητα και τα προβλήματα επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση, οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με αισιοδοξία. 

Σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της επιστήμης και της μουσικής συμφώνησαν με τις πράξεις και τα λόγια τους.
Τα αποφθέγματά τους έμειναν στην ιστορία και δίνουν το μήνυμα της αισιοδοξίας, και της επιμονής στο στόχο που βάζει ο καθένας παρά τα εμπόδια.

«Τα πάντα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι», Κομφούκιος, Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος.

«Φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει» Νέλσον Μαντέλα, Πρώην Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

«Πες στην καρδιά σου ότι ο φόβος του πόνου είναι χειρότερος από τον ίδιο τον πόνο. Και καμία καρδιά δεν υπέφερε ποτέ όταν αποφάσισε να κυνηγήσει τα όνειρά της» Πάουλο Κοέλιο, συγγραφέας.

«Ένας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία». Ουίνστον Τσώρτσιλ, Πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Μάθε από το χθες, ζήσε το σήμερα και ήλπιζε για το αύριο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματάς ποτέ να αμφισβητείς», Άλμπερτ Αϊνστάιν, φυσικός.

«Η καλύτερη εκδίκηση είναι η επιτυχία», Φρανκ Σινάτρα, τραγουδιστής.

«Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό καρδιακών παλμών. Δεν σκοπεύω να χαραμίσω ούτε έναν από τους δικούς μου» Νηλ Άρμστρονγκ, αστροναύτης.

«Όταν ήμουν 5 χρονών, η μητέρα μου μου έλεγε ότι η ευτυχία είναι το κλειδί της ζωής. Όταν πήγα στο σχολείο, με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα:
«Ευτυχισμένος». Μου είπαν ότι δεν κατάλαβα το ερώτημα, και τους είπα ότι δεν καταλαβαίνουν τη ζωή», John Lennon, τραγουδοποιός.

«Οι δυο πιο σημαντικές μέρες στη ζωή σου είναι η μέρα που γεννήθηκες και η μέρα που ανακάλυψες για ποιο λόγο γεννήθηκες», Μαρκ Τουαίην, συγγραφέας.

«Πρέπει να πεθάνεις πολλές φορές για να ζήσεις», Τσαρλς Μπουκόφσκι, ποιητής.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος, γι’ αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου», Στηβ Τζομπς, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple.

«Άλλαξε τη ζωή σου σήμερα. Μη στοιχηματίζεις στο μέλλον, ενέργησε τώρα χωρίς καθυστέρηση», Σιμόν ντε Μποβουάρ, συγγραφέας.

«Πρέπει να ζούμε σαν να πρόκειται να πεθάνουμε αύριο και να μελετάμε σαν να πρόκειται να ζήσουμε για πάντα», Μαχάτμα Γκάντι, Ινδός ηγέτης

«Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν έχουμε το θάρρος να τα ακολουθήσουμε» Γουόλτ Ντίσνεϋ, επιχειρηματίας.

«Δεν έχω αποτύχει. Έχω βρει 10.000 τρόπους που δεν λειτουργούν», Τόμας Έντισον, εφευρέτης.

Διαβάστε επίσης: «Τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία». Γιατί ακόμη και άτομα σε υψηλές θέσεις είναι δυστυχισμένα