Οι καπνιστές είναι λιγότερο ελκυστικοί. Το τσιγάρο επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος και δημιουργεί ρυτίδες

1306
Οι καπνιστές είναι λιγότερο ελκυστικοί στο άλλο φύλο, σύμφωνα με αγγλική έρευνα.
Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση, όπως η ηλικία, το φύλο και το περιβάλλον, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής αποτυπώνεται στο πρόσωπο.

Σκοπός της έρευνας ήταν να δουν αν μπορούν να ξεχωρίσουν τους καπνίζοντες από τους μη καπνίζοντες και ποιοι είναι πιο ελκυστικοί.
Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά υπέρ των μη καπνιστών.
Το 70% των συμμετεχόντων μάντεψαν σωστά ποιοι κάπνιζαν, ενώ χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικούς τους μη καπνιστές.

Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Τα χημικά που εμπεριέχονται στον καπνό καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη που δίνουν λάμψη και ελαστικότητα στο δέρμα.
Ακόμη και οι κινήσεις του προσώπου και του στόματος κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, προκαλούν ρυτίδες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bristrol ζήτησαν από 500 συμμετέχοντες να βρουν τους καπνιστές και τους μη καπνιστές ανάμεσα σε 23 ζευγάρια διδύμων.
Αυτό έγινε γιατί τα δίδυμα αδέρφια έχουν πανομοιότυπο γενετικό υλικό και επομένως εξωτερικοί παράγοντες, όπως το κάπνισμα, μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή τους και να κάνουν αισθητές τις διαφορές μεταξύ τους.
«Οι δίδυμοι έχουν πανομοιότυπο γενετικό υλικό και μεγαλώνουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Έχουν κοινή ανατροφή από τους γονείς τους, κοινή εκπαίδευση και κοινό πολιτισμικό υπόβαθρο. Οι διαφορές στο πρόσωπό τους μπορούν να αποδοθούν σε μη περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής και το κάπνισμα», ανέφεραν για να εξηγήσουν τους λόγους που επέλεξαν μόνο δίδυμα αδέρφια.

Το 70% των συμμετεχόντων μάντεψαν σωστά ποιοι κάπνιζαν, ενώ χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικούς τους μη καπνιστές.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του καπνίσματος, κυρίως στους νέους, καθώς ενδιαφέρονται περισσότερο για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Άλλη έρευνα της αγγλικής εταιρίας με ηλεκτρονικά τσιγάρα VIP electronic cigarettes, έδειξε ότι οι καπνιστές ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην εμφάνισή τους παρά στην υγεία τους.
Ανησυχούσαν περισσότερο για το κιτρίνισμα των δοντιών και των νυχιών τους, την κακή αναπνοή και τις ρυτίδες που θα τους προκαλούσε το κάπνισμα, παρά για τον κίνδυνο που έχει για την υγεία τους.

Διαβάστε επίσης: Πόσα χρόνια από τη ζωή χάνονται με κάθε τσιγάρο ή ποτό; Πότε «φεύγουν» οι ναρκομανείς;