Ακμή στο πρόσωπο. Πώς να την αντιμετωπίσετε με ντομάτες, σκόρδα, λεμόνι, κανέλα και άλλα φυσικά προϊόντα

2502
Για την αντιμετώπιση της ακμής είναι βασική η καθημερινή περιποίηση του προσώπου.
Ο καλός καθαρισμός και η ενυδάτωση μπορούν να βελτιώσουν την έξαρση της ακμής.

Δεν είναι πάντα απαραίτητα τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς για μια υγιή και όμορφη όψη της επιδερμίδας του προσώπου.
Ο συνδυασμός καλού καθαρισμού, ενυδάτωσης και φυσικών προϊόντων μπορούν να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μέλι και κανέλα
Το μέλι έχει την ιδιότητα να σκοτώνει τα βακτήρια, λόγω του μη επεξεργασμένου αντιβακτηριακού παράγοντά του. Μαζί με την κανέλα και τις ωφέλιμες ιδιότητες που περιέχονται στο φλοιό της, ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών σε μια μάσκα προσώπου μπορεί να εξαφανίσει την ακμή.
Χυμός λεμονιού
Η οξύτητα που έχει το λεμόνι, ξεραίνει τα σπυράκια και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Η βιταμίνη C του λεμονιού διατηρεί την επιδερμίδα λαμπερή και υγιή.
Η εφαρμογή του στο πρόσωπο είναι απλή. Στύψτε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε το στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.
Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει ουσίες  που δρουν ως αντιβιοτικά και αντιμυκητιασικά και βοηθούν στο βαθύ καθαρισμό του δέρματος.
Μερικές λιωμένες σκελίδες σκόρδο μαζί με νερό είναι τα συστατικά για τη μάσκα προσώπου.

Μια τριμμένη ωμή πατάτα μπορεί να εξαφανίσει την ακμή, αλλά και να απομακρύνει διχρωμίες του προσώπου.

Πατάτα
Η βιταμίνη C που εμπεριέχεται στην πατάτα προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και μπορεί να αποκαταστήσει τις βλάβες του σώματος από τον ήλιο, το περιβάλλον και το άγχος. Η πατάτα έχει και βιταμίνη Β που αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος, με την ιδιότητα της βιταμίνης να εισχωρεί στην επιδερμίδα. Η νιασίνη είναι μια επιπλέον ουσία που περιέχουν οι πατάτες και βοηθά στη λεύκανση της επιδερμίδας.
Μια τριμμένη ωμή πατάτα μπορεί να εξαφανίσει την ακμή, αλλά και να απομακρύνει διχρωμίες του προσώπου, δίνοντας μια φυσική λάμψη στην επιδερμίδα.
Ντομάτα
Χάρη στην οξύτητα της ντομάτας ξεραίνεται η ακμή. Η ντομάτα περιέχει βιταμίνες Α, C, Κ, αλλά και λυκοπένιο, ουσίες που βρίσκονται σε αρκετές θεραπείες κατά της ακμής.
Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη ντομάτα είναι να την κόψετε σε φέτες και να τις εφαρμόσετε στις προβληματικές περιοχές.
Επιπλέον, μπορείτε να τρίψετε ή και να πολτοποιήσετε μια ντομάτα και να την απλώσετε ως μάσκα προσώπου. Οι τακτικές επαναλήψεις έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αγγούρι
Το 95% του αγγουριού είναι νερό, επομένως ενυδατώνει. Έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τους πόρους, να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το περιττό λάδι.
Αναμιγνύετε ένα τριμμένο αγγούρι με νερό και το εφαρμόζετε στο πρόσωπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μια μέρα πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε από τα παραπάνω προϊόντα, εφαρμόστε το αρχικά σε ένα μικρό μέρος της επιδερμίδας για να διαπιστώσετε ότι δε θα έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση.

Διαβάστε επίσης: Το διάλυμα με μηλόξυδο και νερό καταπολεμά την ακμή και λειτουργεί ενάντια στη γήρανση του δέρματος. Πως να το χρησιμοποιήσετε