Την έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου της. Η τραγική ιστορία της Νουσράτ

14891
Η 19χρονη Νουσράτ Τζαχάν Ραφί τόλμησε να καταγγείλει τον διευθυντή του σχολείου της στην αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση.
Έντεκα ημέρες μετά, επέστρεψε στο σχολείο της. Μια ομάδα συμμαθητών της, την παρέσυρε στην ταράτσα του σχολείου, την έλουσαν με κηροζίνη και την έκαψαν ζωντανή, για παραδειγματισμό.

Ο τραγικός θάνατος της Νουσράτ ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την άνιση μεταχείριση στα θύματα  σεξουαλικής κακοποίησης στην συντηρητική χώρα της Νότιας Ασίας.
Η 19χρονη Νουσράτ καταγόταν από την Φένι, μία μικρή πόλη 160 χιλιόμετρα νοτίως της Ντάκα και φοιτούσε σε ένα μαντράσα, είδος ισλαμικού σχολείου. Στις 27 Μαρτίου την κάλεσε ο διευθυντής της στο γραφείο του και επανειλημμένα την άγγιζε με ανάρμοστο τρόπο. Εκείνη απλά δεν το ανέχτηκε. Μαζί με την οικογένεια της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν το συμβάν.

Οι αστυνομικοί, κατά της διάρκεια της καταγγελίας της, την τραβούσαν βίντεο και την χλεύαζαν. Η κοπέλα ντροπιασμένη προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπο της. Τελικά, ο διευθυντής συνελήφθη. Η κοπέλα γύρισε στο σχολείο της. Εκεί την περίμενε μια ομάδα αγοριών που την παρέσυραν στην ταράτσα του σχολείου, την έλουσαν με κηροζίνη και την έκαψαν ζωντανή. Το στόμα της Νουσράτ, έκλεισε για πάντα. Πιθανών και πολλών ακόμα γυναικών που είχαν να καταγγείλουν παρόμοιες συμπεριφορές.

Τα εγκαύματα κάλυψαν το 80% του σώματός της. Ακόμη και τόσο σοβαρά τραυματισμένη, η 19χρονη κατάφερε να κατονομάσει κάποιους από τους δράστες.

Λίγες ημέρες μετά, όμως, όμως άφησε την τελευταία της πνοή, ξεσηκώνοντας κύμα διαδηλώσεων, ενώ στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #JusticeForNusrat.