10+1 λόγοι για να ασχοληθεί το παιδί σου με τον αθλητισμό. Γράφει η ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή

1004

Με το που γεννήθηκε το παιδί, σίγουρα άρχισες να κάνεις όνειρα και να το φαντάζεσαι ως τον επόμενο Ρονάλντο ή Μέσι να σκοράρει, ως Φελπς να κολυμπάει πιο γρήγορα και από δελφίνι και να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ μεταλλίων, είτε ως Κομανέτσι να παίρνει δεκάρια στην ενόργανη και να δίνει το όνομά της σε ασκήσεις.

Η πραγματικότητα όμως απέχει αρκετά από αυτά. Θες επειδή γυρίζεις όλη μέρα σε δουλειές και ¨που να τον τρέχω τώρα τον μικρό¨, θες επειδή κοστίζει η συνδρομή στο σύλλογο και οι εποχές που ζούμε δεν είναι για πολλά πολλά και κόβεις απ΄ όπου μπορείς;

Τελικά καταλήγεις με ένα υπερδραστήριο παιδί στο σπίτι, που δεν κάθεται σε ησυχία και η λύση να είναι να του δώσεις το τάμπλετ για να παίξει, ώστε να μην σε ¨ζαλίζει¨ άλλο.

Εδώ θα βρεις όλους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να βάλεις τον αθλητισμό στη ζωή του παιδιού σου, από μικρή ηλικία.

  1. Ο αθλητισμός κάνει καλό στην υγεία
  2. Θα ανακαλύψει τα ταλέντα του
  3. Θα γίνει πιο δυνατός, θα αποκτήσει ένα γερό και γυμνασμένο σώμα
  4. Θα κάνει νέους φίλους και θα γίνει ένα με την ομάδα
  5. Θα μάθει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό και στις ικανότητες του
  6. Θα αποκτήσει περισσότερες αντοχές και δεν θα κουράζεται τόσο εύκολα
  7. Θα έχει λιγότερο άγχος
  8. Θα μάθει να σέβεται τους άλλους παίκτες και τους κανόνες του παιχνιδιού
  9. Θα βάζει κάθε φορά καινούριους στόχους και θα προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια του
  10. Θα μάθει να αγωνίζεται και να μην τα παρατάει στο πρώτο εμπόδιο

Και τέλος…

10 +1. Θα διασκεδάζει και θα αισθάνεται πιο χαρούμενος.

Πρόσεξε όμως. Μην γίνεις από τους γονείς εκείνους που κάθονται στην κερκίδα και γίνονται οι ίδιοι προπονητές φωνάζοντας στα παιδιά τους. Ούτε από την πρώτη μέρα να απαιτείς να γίνει ο επόμενος Πετρούνιας. Έτσι θα ήταν όλα τα παιδιά Ολυμπιονίκες.

Δώσε την ευκαιρία στο παιδί να διαλέξει το άθλημα που του αρέσει και στήριξέ το. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και μην ξεχνάς να ακολουθείς τις αξίες του.

+1 για σένα. Θα επιστρέψει τόσο εξαντλημένο από την προπόνηση που το μόνο που θα θέλει θα είναι να κοιμηθεί. Κάτσε μαζί του όσο τρώει, δείξε ενδιαφέρον για τα νέα της προπόνησης, ετοίμασέ του ένα ζεστό μπάνιο και μετά θα έχεις όλες τις ώρες ελεύθερες για σένα.