Βουτιά από ψηλά. Πού βρίσκεται κοντά στην Αττική, η εκπληκτική σπηλιά της φώκιας με τα γαλαζοπράσινα νερά (drone)

5357

Η αρχαία πόλη της Κορίνθου, ο Ισθμός και η Ακροκόρινθος.
Αυτά είναι τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νομού Κορινθίας, αλλά όλα είναι δημιουργήματα του ανθρώπου. 

Όμως η φύση δεν άφησε «παραπονεμένη» την περιοχή. Στα απόκρημνα βράχια του Κορινθιακού μακριά από τα βλέμματα των επισκεπτών, βρίσκεται καλά κρυμμένο ένα από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία της περιοχής.
Οι ντόπιοι το φωνάζουν «η σπηλιά της φώκιας». Πρόκειται για ένα βραχώδη σχηματισμό, μια φυσική αψίδα πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας.
Πολλοί την παρομοιάζουν με το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας, μια αψίδα από ασβεστόλιθο 28 μέτρων στη Νήσο Γκόζο, που κατέρρευσε το 2017, εξαιτίας των δυνατών κυμάτων και ανέμων.

Απέχει περίπου μια ώρα από το Λουτράκι και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από της Αλκυονίδες Νήσους, το νησιωτικό σύμπλεγμα που αποτελεί το επίκεντρο σεισμών που εκδηλώνονται στην περιοχή.
Η σπηλιά της φώκιας παρέμενε για χρόνια άγνωστη, γιατί η πρόσβαση σε αυτή είναι δύσκολη. Γι’ αυτό είναι και ένα από τα πιο αγνά και ανέγγιχτα μέρη του Κορινθιακού.
Οι επισκέπτες πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητο τους στο δρόμο και να συνεχίσουν με τα πόδια. Η διαδρομή είναι επίσης, εντυπωσιακή, καθώς περνάνε μέσα από δάσος γεμάτο πεύκα.

Δείτε την εντυπωσιακή πτήση πάνω από το μαγευτικό «Γαλάζιο παράθυρο» του Κορινθιακού από το YouTube channel UP DRONES :

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του myhelis
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

 

Διαβάστε επίσης: O παπα-drone του Βοΐου. Ο ιερέας που βιντεοσκοπεί με ελικοπτεράκι ξεχασμένα χωριά και συγκινεί τους ομογενείς ( βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Ιδέες υπάρχουν. Η γαλαρία 100 χρόνων του σιδηροδρομικού σταθμού, μετατράπηκε σε καφετέρια. Βίντεο-drone