Βουτιά από ψηλά! Δείτε το εξωτικό νησί νότια της Κρήτης με τα τυρκουάζ νερά, τις ροζ παραλίες και το κεδροδάσος. Γιατί απαγορεύεται η συλλογή κοχυλιών

903

Η Χρυσή είναι ένα νησάκι μόλις 9 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας Κρήτης που έχει το μεγαλύτερο φυσικό κεδρόδασος της Ευρώπης.

Οι παραλίες της έχουν λευκή και ξανθή άμμο, ενώ χρωματίζονται ροζ από τα θραύσματα των κοχυλιών που υπάρχουν διάσπαρτα στις ακτές. Τα νερά τους είναι κρυστάλλινα και διαυγή με τιρκουάζ απόχρωση.

Στη Χρυσή επιβιώνει ένα αρκετά μεγάλο κεδρόδασος, έκτασης 350 στρεμμάτων, με μεγάλους, εντυπωσιακούς κέδρους. Όλο το νησί έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλλους NATURA 2000 και προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Έχουν βρεθεί 49 είδη απολιθωμάτων πάνω στα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού.

Στο νησάκι απαγορεύεται η κατασκήνωση και η είσοδος στο κεδρόδασος, το οποίο σε πολλά σημεία είναι οριοθετημένο με σχοινί. Επίσης, απαγορεύεται η συλλογή κοχυλιών και άμμου.

Καραβάκια πραγματοποιούν δρομολόγια καθημερινά από την Ιεράπετρα. Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα. Το καραβάκι θα σας αφήσει στο λιμανάκι στα νότια παράλια του νησιού, στη θέση Βουγιού Μάτι. Εκεί υπάρχει μια ταβέρνα.

Από τη Νότια Παραλία, ένα μονοπάτι που διασχίζει το νησί, οδηγεί στις παραλίες Μπελεγρίνα, Χατζηβόλακας και Καταπρόσωπο.

Η Μπελεγρίνα (ή Χρυσή Άμμος) είναι η δημοφιλέστερη και βρίσκεται στις βόρειες ακτές του νησιού.

Ο συνεργάτης μας στην Κρήτη Νίκος Σαράντος κατέγραψε με το drone εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis

 Όλες οι πτήσεις drone  ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom 

Με πληροφορίες από destination crete