Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά την καταστροφή οι κάτοικοι στο Μάτι στολίζουν τα καμμένα και συνεχίζουν. Δείτε εικόνες από ψηλά (Drone)

1123
Λίγους μήνες μετά τα δραματικά γεγονότα στο Μάτι Αττικής στις 23 Ιουλίου και τον άδικο χαμό 99 ανθρώπων, όσοι κάτοικοι απέμειναν, προσπαθούν να «ζωντανέψουν» τον τόπο.

Παρά τη θλίψη με τον χαμό τόσων ψυχών και τις καταστροφές που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα, οι κάτοικοι προσπαθούν να δώσουν μια χριστουγεννιάτικη νότα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν αναμμένη την ελπίδα και στολίζουν τα καμένα που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Όσοι παρέμειναν, προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή και να δώσουν ξανά ζωή στην περιοχή. Κάνουν ενέργειες για να δώσουν το έναυσμα για μια νέα αρχή.

Ο Ν.Α.Ο.Μ.Α (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Μάτι Αττικής) διοργάνωσε εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Συγκεντρώθηκαν μικροί και μεγάλοι με καλή διάθεση, γλυκά και κάλαντα για το άναμμα του «δέντρου της ελπίδας».

Στην εκδήλωση υπήρχαν εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά και δόθηκαν ημερολόγια για το 2019 σε όσους ήταν παρόντες.

Δεν θα ξεχάσουν ποτέ την τραγωδία που συνέβη το καλοκαίρι. Όμως, προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς να «σβήσει» η ελπίδα.

Δείτε το χριστουγεννιάτικο Μάτι, που προσπαθεί να ανακάμψει, μέσα από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι στο Youtube Up Drones:

Διαβάστε επίσης: Οι ψεύτικες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και δεν έχουν καμία σχέση με τη φωτιά στην Ανατολική Αττική. Γιατί ο κόσμος πέφτει σε αυτή την «παγίδα»

Διαβάστε επίσης: Σκύλος βρέθηκε ζωντανός μέσα σε φούρνο καμένου σπιτιού στο Μάτι. Δείτε το βίντεο με τη διάσωσή του