Πού βρίσκεται το σεληνιακό τοπίο με τα παράξενα σχήματα. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με το σπάνιο φυσικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε από μια αλυκή (Drone)

573
Εκ πρώτης όψεως, τα παράξενα «αποτυπώματα», που παραπέμπουν σε γεωμετρικά σχήματα, θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Κι όμως, πρόκειται απλώς για φυσικό φαινόμενο στη νοτιοανατολική γωνιά της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τα «αποτυπώματα» βρίσκονται στην περιοχή του Ξερόκαμπου και στην Αλατσολίμνη. Η παραλία της Αλατσολίμνης, όπως μαρτυρά και το όνομα της, μοιάζει περισσότερο με αλυκή, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων αλατιού στην επιφάνεια της τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το ξερό έδαφος, οι πέτρες και το χώμα το καλοκαίρι «πυρώνονται» από τις υψηλές θερμοκρασίες. Το χειμώνα όμως γεμίζει με νερό και σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα.

Τα εντυπωσιακά σχήματα στην παραλία Αλατσολίμνης στον Ξερόκαμπο.

Το ξερό τοπίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της φύσης και του ανθρώπου.
Η αλυκή περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού και προμήθευε τους κατοίκους της περιοχής με αλάτι, μέχρι το 1965, όταν και σταμάτησε η «λειτουργία» του. Τότε άφησε και τα ανάγλυφά της.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Όταν το νερό της παραλίας βγαίνει προς τα έξω, εγκλωβίζεται και δημιουργεί μια λίμνη με αλάτι. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τις βροχοπτώσεις ή τους αέρηδες, μεγάλο μέρος της παραλίας και η αλυκή πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε μικρή λιμνοθάλασσα.

Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στην περιοχή της παλιάς αλυκής, λόγω της ζέστης στεγνώνει. Το αλάτι κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια της άμμου και δημιουργείται το μοναδικό αυτό τοπίο

Η λιμνοθάλασσα της Αλατσολίμνης είναι σημαντικός βιότοπος, όπου τους χειμερινούς μήνες  βρίσκουν καταφύγιο μεταναστευτικά πουλιά όπως φλαμίνγκο, ερωδιοί, πάπιες και άλλα είδη. Οι «Μούρες», οι τρεις μικροί μυχοί που βρίσκονται ανατολικά από την παραλία, είναι ιδανική τοποθεσία για κατάδυση και υποβρύχιο ψάρεμα.

Μετά το καλοκαίρι η περιοχή μετατρέπεται σε μια ήρεμη και τεράστια λίμνη με τα νερά να βγαίνουν και προς την ακτή. Είναι ένας τόπος που αξίζει κανείς να επισκεφθεί, όχι μόνο για να δροσιστεί το καλοκαίρι, αλλά και τους υπόλοιπους μήνες για να δει το εντυπωσιακό τοπίο.

Δείτε από ψηλά την εντυπωσιακή παραλία της Αλατσολίμνης στον Ξερόκαμπο, όπως την κατέγραψε με drone το κανάλι στο Youtube haanity:

Διαβάστε επίσης: Μέτσοβο, ο «θησαυρός» της Ηπείρου που φημίζεται για τα τυριά και το κρασί του. Δείτε από ψηλά τον πετρόκτιστο οικισμό και τι να επισκεφθείτε (Βίντεο drone)

Διαβάστε επίσης: Πάργα, ένα «νησί» στη στεριά. Ποια είναι τα καλύτερα αξιοθέατα και οι πιο όμορφες παραλίες της περιοχής (βίντεο drone)