Που βρίσκεται η «Γαλάζια Λίμνη» της Κορινθίας με το εξωτικό χρώμα. Στο βυθό της υπάρχει μια βυθισμένη αρχαία πόλη (βίντεο drone)

2820
Η ακτές της Ελλάδας εκπλήσσουν για την ποικιλία, την καθαρότητα και τα υπέροχα χρώματα. Στην αναζήτηση των μικρών παραδείσων βοηθούν τα drone που ανακαλύπτουν άγνωστες ακτογραμμές. Μια τέτοια είναι η αποκαλούμενη «Γαλάζια Λίμνη» της Κορινθίας. 

Η παραλία βρίσκεται λίγο ανατολικά από τον Κόρφο Κορινθίας. Εντυπωσιάζει με το εξωτικό χρώμα των νερών της και το οποίο σπανίζει στην Κορινθία, της οποίας οι παραλίες έχουν άλλο ύφος και χρώμα.

Εκτός από τα πετρώματα, αυτές οι αποχρώσεις οφείλονται και σε ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς στο σημείο βρισκόταν η Μυκηναϊκή πόλη Καλαμιανός, η οποία έχει βυθιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της. Πάνω σ’ αυτά τα ερείπια της πόλης, η λευκή άμμος έχει δημιουργήσει έναν παράδεισο ομορφιάς, τον οποίο απολαμβάνουμε σήμερα.

Την αρχαία πόλη της Ύστερης εποχής του Χαλκού εντόπισε ο αρχαιολόγος Ντάνιελ Πούλεν από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι η τοιχοποιία των σπιτιών παραμένει σχεδόν άθικτη μέσα στους αιώνες.

Παρόλο που ο Κόρφος-Καλαμιανός δε φαίνεται να είχε ανάκτορο, πολλές απο τις κατασκευές του χτίστηκαν ήταν σε ανακτορικού στύλ αρχιτεκτονική, γεγονός που οδηγεί τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι ευγενείς ή αντιπρόσωποι του ηγεμόνα ίσως είχαν μείνει εδώ. Ίσως η τοποθεσία αποτελούσε ένα επίσημο φυλάκιο του ανακτόρου των Μυκηνών υποστηρίζει ο  Pullen.Πηγή φωτογραφίας: ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται από παρακείμενο χωματόδρομο και ελάχιστο περπάτημα ή με σκάφος.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Ο Κόρφος είναι το επίνειο του Σοφικού, της έδρας του Δήμου. Πολλοί κάτοικοι του Σοφικού, που ασχολούνταν με το εμπόριο της ρητίνης  μετοίκησαν στις ανατολικές ακτές της περιοχής, ώστε να εμπορεύονται ευκολότερα, μέσω της θαλάσσης, το προϊόν που παρήγαγαν. Οι περισσότεροι απόγονοί τους ασχολήθηκαν με τη θάλασσα εν γένει, είτε ως αλιείς, είτε ως Αξιωματικοί του Ναυτικού. Άλλωστε, οι περισσότεροι Κορφιώτες είναι συνταξιούχοι των ναυτικών ταμείων.

Σε μικρή απόσταση απ’ το χωριό ευρίσκεται ο όρμος της «Σελόντας», όπου ήταν το καταφύγιο του υποβρυχίου «Παπανικολής», του οποίου Πλωτάρχης ήταν ο, εκ μητρός καταγόμενος απ’ το Σοφικό, Μιλτιάδης Ιατρίδης. Ο όρμος της «Σελόντας» είναι το φυσικό σύνορο των περιφερειακών ενοτήτων Κορινθίας και Αργολίδος.

Δείτε μια υπέροχη πτήση το κανάλι Haanity στο youtube: