Ο «Χριστουγεννιάτικος» Ψηλορείτης από ψηλά είναι μαγεία. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το χιονισμένο βουνό (drone)

597
Μια μαγευτική πτήση drone μας μεταφέρει στις επιβλητικές χιονισμένες κορυφές του Ψηλορείτη. Το πέτρινο βουνό της Κρήτης με την άγρια ομορφιά έβαλε τα «λευκά» του, ενισχύοντας την γιορτινή χριστουγεννιάτικη διάθεση. Δεν χρειάστηκαν φωτάκια και τεχνικά στολίδια. Η φύση φρόντισε να στολίσει την οροσειρά της Ίδης.

Τα χιόνια στο Ψηλορείτη διατηρούνται περίπου όλο το χρόνο. Τον Οκτώβριο πέφτουν τα πρώτα χιόνια. Στο τέλος της άνοιξης τα χιόνια λιώνουν, τροφοδοτώντας τα υπόγεια ποτάμια και τις σπηλιές με νερό.
Η ψηλότερη κορυφή του Ψηλορείτη είναι η Ίδα με ύψος 2.453,56.

Δείτε το μαγευτικό βίντεο του συνεργάτη μας Sarantos Nikos:

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis

 Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone, διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom και δημιούργησε την πρώτη Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Το drone πέρασε πάνω από τα πετρόκτιστα μιτάτα, τα κρητικά ιγκλού. Τα μιτάτα ήταν μικρά οικοδομήματα που λειτούργησαν ως τυροκομεία της ορεινής υπαίθρου στην Κρήτη. Εκεί έμεναν οι κτηνοτρόφοι που περνούσαν πολλές μέρες στο βουνό για να προστατευτούν από το κρύο.
Τα μιτάτα έχουν αντέξει στη φθορά της φύσης και του χρόνου γιατί έχουν γερή κατασκευή. Οι ντόπιοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να φτιάξουν ανθεκτικά κτίσματα που θα τους βοηθούσαν να αντέξουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του Ψηλορείτη.
Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει ανακηρύξει τα μιτάτα των Ανωγείων ως διατηρητέα μνημεία.

Τα λίγα εναπομείναντα δάση του Ψηλορείτη φιλοξενούν σπάνια είδη φυτών και ζώων, όπως ο κρητικός αγριόγατος. Στις πέτρινες βουνοκορφές του βουνού ζουν άγρια πουλιά, όπως γυπαετοί και γεράκια.
Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του βουνού, το Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη, που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, διοργανώνει πεζοπορικές διαδρομές.
Σπηλαιολογία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναρρίχηση, διαδρομές off road με τζιπ, mountail bike και canyoning είναι μερικές ακόμα δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στο Ψηλορείτη.
Βέβαια, όλα αυτά μπορούν να γίνουν κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Μέχρι τότε απολαύστε απλώς την εντυπωσιακή πτήση του drone.

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά το άγνωστο κτήμα Μπενάκη στο Κάτω Σούλι που κάποτε ήταν οθωμανικό τσιφλίκι. Όταν πέρασε σε ελληνικά χέρια ενίσχυσε την τοπική οικονομία. Σήμερα ρημάζει (βίντεο drone)