Δείτε από ψηλά το εγκαταλελειμμένο «παλάτι της μόδας» του Λάκη Γαβαλά. Η αξία του κοστολογείται στα 32 εκ. ευρώ (drone)

49420
Από το 2010 οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα παραμένουν εγκαταλελειμμένες. Ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα των 20.000 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο που ξεπερνάει τα 31.000 τετραγωνικά μέτρα στέγαζε την εταιρεία LAK, μέχρι που ο επιχειρηματίας φυλακίστηκε για χρέη και η έδρα του σφραγίστηκε.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα τσαγκαράδικο στο Μοναστηράκι. Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Ιταλία για να σπουδάσει χορό, όπου και έκανε επαφές με γνωστούς σχεδιαστές και οίκους μόδας.
Όταν γύρισε στην Ελλάδα, εκπροσώπησε μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους στον κόσμο, όπως Burberry, Dolce & Gabbana και Dsquared, συστήνοντας την υψηλή ραπτική στο ελληνικό κοινό.
Όταν η επιχείρησή του μεγάλωσε και είχε σημαντικούς τζίρους, έχτισε το σύγχρονο κτίριο στην Κάντζα, δίπλα στην Aττική οδό.

To κτίριο προοριζόταν να γίνει η Μέκκα της Ελληνικής και όχι μόνο fashion showbiz

Το τεράστιο γκρι κτίριο διέθετε γραφεία, αίθουσες για ψυχαναλυτές, ιατρείο, αποθήκες, σχεδιαστήρια αλλά και χώρους επιδείξεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών αξιολόγησης, το «παλάτι της μόδας» υπερβαίνει σε αξία τα 32.000.000 ευρώ.

Η κακή διαχείριση, άστοχες επιλογές και η μείωση των πωλήσεων οδήγησαν τον σχεδιαστή σε πτώχευση με τα χρέη του να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λάκης Γαβαλάς είχε προτείνει την παραχώρηση του κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής με αντάλλαγμα τη διαγραφή του χρέους του στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το 2013, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έθεσε αίτημα για τη συγκέντρωση των 38 υπηρεσιών της Περιφέρειας που είναι διάσπαρτες στο λεκανοπέδιο, στις δεσμευμένες εκτάσεις του Λάκη Γαβαλά. Το αίτημα όμως, έμεινε στο συρτάρι.
Με αυτό τον τρόπο, η Περιφέρεια θα εξοικονομούσε περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια το χρόνο που δαπανούνται για τα ενοίκια όλων των υπηρεσιών της.

H κακή διαχείριση των οικονομικών, όσο και η μεγάλη κάμψη των λιανικών πωλήσεων ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που έφεραν αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Παρ’ όλα αυτά, το χλιδάτο κτίριο παραμένει στα αζήτητα.
Το 2015 ο επιχειρηματίας Γιάννης Νανούρης, αξιοποίησε το εξωτερικό τμήμα για την παραγωγή σταφυλιών μοναδικής γαλλικής ποικιλίας, μετατρέποντας το χωράφι έξω από τις εγκαταστάσης σε αμπελώνα.

Δείτε από ψηλά το εγκαταλελειμμένο «παλάτι της μόδας» όπως το κατέγραψε το drone του συνεργάτη μας Up Drones:

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis

 Όλες οι πτήσεις drone  ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom 

 

Διαβάστε επίσης: Βουτιές σε υψόμετρο 2050 μέτρων! Δείτε από ψηλά τη Δρακολίμνη, τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των φυσιολατρών (βίντεο drone)