Δείτε από ψηλά την τιρκουάζ λιμνοθάλασσα στην καρδιά της Πελοποννήσου. Έχει χιλιάδες ψάρια και σπάνια είδη πουλιών (βίντεο drone)

4644
Μια τιρκουάζ λιμνοθάλασσα με μοναδική ομορφιά και σπάνια βιοποικιλότητα κάνει το Βιβάρι, ένα μικρό παραδοσιακό ψαροχώρι στην Αργολίδα, να ξεχωρίζει.

Το χωριό βρίσκεται 10 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Ναυπλίου και περίπου 2 χιλιόμετρα από το Δρέπανο.

Η Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Έχει χιλιάδες ψάρια και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, αλκυόνες, κύκνους αλλά και πάπιες.

Έχει έκταση 0,54 τετραγωνικά χλμ. και το βάθος της δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο.
Η λίμνη δέχεται νερό από τη θάλασσα μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας μήκους 23 μ. και πλάτους 23 μ., ενώ υπάρχει ένα έλος από το οποίο αναβλύζουν γλυκά νερά.
Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό ιχθυοτροφείο καλλιέργειας κεφάλου, τσιπούρας, λαυρακίου και γλώσσας.

Το χωριό Βιβάρι είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Η τουριστική υποδομή της περιοχής είναι οργανωμένη με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Οι παραδοσιακές ταβέρνες που βλέπουν τον Αργολικό Κόλπο, δίνουν την ευκαιρία για ένα ταξίδι γεύσης με θέα. Οι παραλίες που βρίσκονται κοντά στο χωριό είναι η Πλάκα Δρεπάνου, το Κονδύλι (Άγιος Νικόλαος), αλλά και του Τολού και των Ιρίων με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Δείτε το βίντεο του συνεργάτη μας Up Drones:
Πτήσεις drone με την υποστήριξη του κορυφαίου στο είδος καταστήματος myhelis.
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

Διαβάστε επίσης: Υδρομασάζ, ιαματικά νερά, φυσικές νεροτσουλήθρες και χρυσαφένιες παραλίες λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα. Δείτε την «άγνωστη» ακτογραμμή του Σαρωνικού (βίντεο drone)