Βίντεο με τα 10 πιο ακραία και περίεργα αθλήματα που θα σας εκπλήξουν. Σε ποιες χώρες η φαντασία ξεπερνάει τα όρια;

812

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες για όσους θέλουν να φθάσουν στα όρια τους. Δείτε όμως και δέκα αθλήματα που είναι άγνωστα, περίεργα και κάποια από αυτά επικίνδυνα.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τις πληροφορίες για κάθε άθλημα.

Volcano Boarding, Nicaragua, ΗΠΑ

Volcano Boarding, Nicaragua, ΗΠΑ
Πρόκειται για ένα διαφορετικού είδους σκι, επάνω σε ενεργό ηφαίστειο, με μια μεταλλική σανίδα.
Πριν φθάσουν στην κορυφή, οι αθλητές κάνουν μια επικίνδυνη πεζοπορία διάρκειας 45 λεπτών. Όταν φθάσουν στην αφετηρία, πάνω από το ενεργό ηφαίστειο Cerro Negro, ηλικίας 161 ετών, το θέαμα είναι μοναδικό, στα 728 μέτρα. Η κατάβαση γίνεται με ταχύτητα τα 95 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Όσοι έχουν δοκιμάσει το volcano boarding, μιλούν για μια αξέχαστη εμπειρία. Εξίσου αξέχαστα είναι και τα σημάδια που μένουν από τα αιχμηρά ηφαιστειακά πετρώματα.

Octopush, Ηνωμένο Βασίλειο

Octopush, Ηνωμένο Βασίλειο
Το Octopush, ή αλλιώς υποβρύχιο χόκεϊ, εφευρέθηκε το 1954 από έναν Βρετανό δύτη, τον Alan Blake. Ο Blake σχεδίασε το παιχνίδι για τους δύτες, ως έναν διασκεδαστικό τρόπο για να διατηρούν τη φόρμα τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν δεν μπορούσαν να κάνουν καταδύσεις στην ανοικτή θάλασσα.
Το παιχνίδι περιλάμβανε ένα κύπελλο που το ονόμασαν «καλαμάρι» γύρω από τον πυθμένα της πισίνας και, επειδή αρχικά έπαιζαν οκτώ παίκτες, οι δύτες το ονόμαζαν «Octopush».
Από το 1976 που επινοήθηκε έχουν γίνει πολλές αλλαγές στους κανονισμούς. Η British Octopush Association, φροντίζει για το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο της διοργάνωσης.

Κουβάλημα συζύγου, Φινλανδία

Κουβάλημα συζύγου, Φινλανδία
Πρόκειται για τον διαγωνισμό του κουβαλήματος της συζύγου. Οι άνδρες μεταφέρουν τις γυναίκες τους, περνάνε εμπόδια και ο γρηγορότερος κερδίζει.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μεταφοράς της συζύγου. Για παράδειγμα στην Εσθονία, η γυναίκα κρέμεται ανάποδα με τα πόδια της γύρω από τους ώμους του συζύγου της. Η απόσταση της διαδρομής είναι 253,5 μέτρα. Το βραβείο για τον νικητή είναι το βάρος της συζύγου του σε μπύρα.
Το άθλημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Sonkajärvi της Φινλανδίας το 1992. Υπάρχουν ορισμένοι «μύθοι» για το πώς προέκυψε. Ο επικρατέστερος είναι ότι νέοι άνδρες πήγαιναν σε γειτονικά χωριά και έκλεβαν τις γυναίκες άλλων ανδρών. Οι γυναίκες μεταφέρονταν στις πλάτες των «κλεφτών».
Αν και το άθλημα συχνά θεωρείται αστείο, όσοι διαγωνίζονται το αντιμετωπίζουν σοβαρά, όπως κάθε άλλο άθλημα. Οι διαγωνισμοί σήμερα διεξάγονται στην Αυστραλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Χονγκ Κονγκ, στην Εσθονία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ακραίο σιδέρωμα, Αγγλία

Ακραίο σιδέρωμα, Αγγλία
Το 1997, ο Leicestershire Phil Shaw ήθελε να κάνει αναρρίχηση, αλλά έπρεπε και να σιδερώσει. Αυτός επέλεξε να τα κάνει και τα δύο. Τότε «γεννήθηκε» και το άθλημα του ακραίου σιδερώματος.
Οι διαγωνιζόμενοι, παίρνουν το σίδερο, τη σιδερώστρα και τα ρούχα τους και σιδερώνουν είτε σε ένα υψηλό σημείο, είτε κάπου υπαίθρια.
Ο πιο ακραίος τόπος σίγουρα είναι ο ουρανός!
Το ακραίο σιδέρωμα αποτελεί άθλημα και αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Το 2002 έγινε και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα ακραίου σιδερώματος κοντά στο Μόναχο, όπου συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι από 10 διαφορετικές χώρες. Τα βραβεία του διαγωνισμού περιλαμβάνουν διακοπές στη Χαβάη, αλλά και ένα πλυντήριο ρούχων.

Κύλημα τυριού, Αγγλία

Κύλημα τυριού, Αγγλία
Η επίσημη ονομασία του διαγωνισμού είναι Cooper’s Hill Cheese-Rolling και πήρε το όνομά του από το λόφο Gloucester, που βρίσκεται έξω από την Αγγλία και γίνεται ο διαγωνισμός κάθε άνοιξη.
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί. Τη στιγμή που κυλάει στο λόφο ένα κεφάλι τυριού, οι διαγωνιζόμενοι κυνηγάνε το τυρί. Ο πρώτος που θα φτάσει στο κατώτατο σημείο του λόφου, κερδίζει το τυρί. Όμως, η κλίση του λόφου είναι μεγάλη και οι διαγωνιζόμενοι αναγκαστικά κυλιούνται.
Το 2009 ο διαγωνισμός σταμάτησε για λόγους ασφαλείας των συμμετεχόντων, γιατί είχαν γίνει αρκετοί τραυματισμοί. Ωστόσο, οι ντόπιοι συνεχίζουν την παράδοση. Στην πραγματικότητα, έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος αγώνας δρόμου στον κόσμο.

Bo-taoshi, Ιαπωνία

Bo-taoshi, Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, υπάρχει ένα ασυνήθιστο άθλημα που ονομάζεται Bo-taoshi. Το Bo-taoshi μεταφράζεται ως «σύλληψη της σημαίας». Πρόκειται για ένα χαοτικό παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχουν δύο ομάδες, με συνολικά 150 παίκτες.
Χωρίζονται σε δύο ομάδες των 75 ατόμων, 75 είναι οι επιτιθέμενοι και οι άλλοι 75 είναι οι υπερασπιστές. Οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να κατακτήσουν τη σημαία.

Πυγμαχία σκακιού, Γαλλία

Πυγμαχία σκακιού, Γαλλία
Το άθλημα του συνδυασμού σκακιού και πυγμαχίας, έχει ξεκινήσει από το 1992. Απαιτεί από τους αθλητές διανοητικές και σωματικές ικανότητες. Δηλαδή να ξέρουν και σκάκι και πυγμαχία.
Ο πρώτος γύρος του παιχνιδιού είναι ένας τετράλεπτος αγώνας σκακιού μεταξύ των δύο αντιπάλων. Μόλις περάσουν τα τέσσερα λεπτά, οι παίκτες μπαίνουν στο ρινγκ για τρία λεπτά κι έπειτα συνεχίζουν το σκάκι. Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 11 γύρους. Οι έξι είναι σκάκι και οι πέντε πυγμαχία.
Ο νικητής βγαίνει από το σκάκι.
Το άθλημα αναγνωρίζεται παγκοσμίως και οι χώρες που το διοργανώνουν είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ιαπωνία και οι Κάτω Χώρες.

Limbo skating, Ινδία

Limbo skating, Ινδία
Το limbo skating αφορά κυρίως ανθρώπους.. «λάστιχα». Το βασικότερο προσόν για να κάνει κάποιος limbo skating είναι η ευλυγισία. Το άθλημα γίνεται στην Ινδία και οι παίκτες είναι μικρά παιδιά.
Η διαδικασία του παιχνιδιού περιλαμβάνει ορισμένα εμπόδια. Οι παίκτες πρέπει να περάσουν κάτω από τα λάστιχα, φορώντας rollers. Η μεγάλη δυσκολία του παιχνιδιού, είναι ότι τα εμπόδια περνιούνται μόνο με βαθύ άνοιγμα των ποδιών, σε στυλ σπαγγάτο κι εδώ απαιτείται η καλή ευλυγισία.

Πάλη ποδιών, Αγγλία

Πάλη ποδιών, Αγγλία
Η πάλη ποδιών ξεκίνησε το 1976 από μια ομάδα φίλων, όταν κατήγγειλαν για έλλειψη κυριαρχίας της Αγγλίας στον αθλητισμό. Ήθελαν ένα άθλημα όπου οι Βρετανοί θα μπορούσαν να κυριαρχούν. Έτσι επινόησαν την πάλη ποδιών. Μετά από τόσα χρόνια η πάλη ποδιών εξακολουθεί να ελκύει κόσμο. Όμως, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αρνείται να το δεχτεί ως επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Γιατί άραγε;

Περπάτημα στο φτερό, ΗΠΑ

Περπάτημα στο φτερό, ΗΠΑ 
Το περπάτημα στο φτερό (wing walking) είναι ακριβώς αυτό που λέει και η ονομασία του. Ο αθλητής περπατάει επάνω στο φτερό ενός μικρού αεροπλάνου, την ώρα που βρίσκεται στον αέρα.
Η πτήση διαρκεί περίπου 10 λεπτά και η θέα από τόσο ψηλά είναι σίγουρα μοναδική. Απαιτείται όμως πολύ θάρρος, καθώς δεν είναι μια απλή πτήση.
Το αεροσκάφος κάνει ελιγμούς και πριν την τελική προσγείωση κάνει «βουτιά» από τα 500 πόδια. Είναι μια εμπειρία ζωής, που μένει αξέχαστη.

Διαβάστε επίσης: Περίεργα Ολυμπιακά αθλήματα που δεν υπάρχουν πια. Σκοποβολή σε ζωντανά περιστέρια, αναρρίχηση σε σκοινί και στατικά άλματα

 

Διαβάστε επίσης: Τα πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο. Δείπνο στον αέρα, στον πάγο ακόμη και σε υποβρύχιο