Τι πρέπει να προσέχετε όταν βάζετε πλυντήριο. Τα λάθη εξαιτίας των οποίων τα ρούχα δεν καθαρίζουν καλά και χάνουν την ευωδιά

12058

Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων να φαίνεται εύκολη υπόθεση, όμως στην πραγματικότητα χρειάζεται προσοχή, καθώς τα ρούχα ανάλογα με το ύφασμα και τη σύνθεσή έχουν διαφορετικές ανάγκες.
Για παράδειγμα, οι πετσέτες μπάνιου, μαλλιών και χεριών, είναι καλό να πλένονται χωρίς τη χρήση μαλακτικού, αλλιώς μειώνεται η απορροφητικότητά τους.
Τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες και οι παπλωματοθήκες, μπορούν να πλυθούν δύο φορές, για να εξασφαλιστεί η καθαριότητά τους.
Τα εσώρουχα, είναι προτιμότερο να μην πλένονται μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα στο πλυντήριο, αλλά ξεχωριστά, στο χέρι με πράσινο σαπούνι.
Έτσι, τα ρούχα δεν χάνουν τις ιδιότητές τους, όπως η ελαστικότητα και διατηρούνται φρέσκα και μυρωδάτα.
Υπάρχουν όμως ορισμένοι παράγοντες, που εμποδίζουν τα ρούχα να διατηρήσουν την ευχάριστη μυρωδιά του μαλακτικού.

Καθαρίζετε τακτικά το εσωτερικό του πλυντηρίου και τη θήκη και θα έχετε μυρωδάτα ρούχα.

Η όμορφη μυρωδιά των ρούχων, μπορεί να αλλοιωθεί εάν το πλυντήριο και η θήκη των απορρυπαντικών δεν είναι καθαρή.
Με τον καιρό και τις πλύσεις, το πλυντήριο αποκτά στο εσωτερικό του μια δυσάρεστη μυρωδιά, που εγκλωβίζει την αίσθηση καθαριότητας που δίνουν τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά.
Καθαρίζετε τακτικά το εσωτερικό του πλυντηρίου και τη θήκη και θα έχετε μυρωδάτα ρούχα.
Επίσης, επικρατεί η άποψη, ότι όσο περισσότερο μαλακτικό προστεθεί σε μια πλύση, τόσο πιο έντονη θα είναι η μυρωδιά στα ρούχα.
Η άποψη αυτή είναι λανθασμένη, καθώς η δοσολογία που αναγράφεται στο μπουκάλι του μαλακτικού, είναι μελετημένη να επαρκεί.
Παράγοντας που επηρεάζει τη μυρωδιά είναι και η παραμονή των ρούχων μέσα στο πλυντήριο, μετά την πλύση.
Οι κατασκευαστές συνιστούν το άπλωμα των ρούχων, ακριβώς μετά το τέλος του προγράμματος πλύσης, καθώς η παραμονή τους στο εσωτερικό απορροφά την ευχάριστη μυρωδιά και την αντικαθιστά με τη δυσάρεστη της μούχλας ή της κλεισούρας.
Προσπαθήστε να μην παραγεμίζετε το πλυντήριο με ρούχα.
Καλύτερα να τα μοιράσετε σε δύο πλύσεις, παρά να μην καθαριστούν επαρκώς και να μην αποπνέουν φρεσκάδα.

Διαβάστε επίσης: H διαφήμιση για απορρυπαντικό ρούχων, που είναι ο ορισμός του ρατσισμού. Μια όμορφη γυναίκα, βάζει στο πλυντήριο με τα «άσπρα» έναν έγχρωμο άντρα (βίντεο).