Τα πιο συνηθισμένα και επικίνδυνα passwords που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε. Πώς να προστατέψουμε το λογαριασμό μας

1263
Αμερικανική έρευνα αποκάλυψε τα passwords που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα οι χρήστες διαλέγουν τους κωδικούς τους βάσει ευκολίας και όχι ασφάλειας. Χρησιμοποιούν απλούς κωδικούς, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ο λογαριασμός τους να παραβιαστεί από τον οποιονδήποτε. 

Η έρευνα έγινε από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο και Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και την εταιρία ασφάλειας Dashlane. Αναλύθηκαν τα δεδομένα από 61 εκατομμύρια λογαριασμούς σε 107 διαφορετικές διαδικτυακές υπηρεσίες, ο κωδικός των οποίων είχε διαρρεύσει.
Πέρα από τους πιο συχνούς κωδικούς, διαπιστώθηκε ότι το 52% των χρηστών χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό για πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς.

Οι πιο διάσημοι κωδικοί για το 2017. Ποδοσφαιρικές ομάδες, μάρκες, ταινίες, συγκροτήματα, φράσεις με βασική λέξη «love» και βρισιές

«Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να θυμούνται τόσους πολλούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό που φτιάχνουν στο διαδίκτυο. Αναπόφευκτα, οι άνθρωποι επαναχρησιμοποιούν ή τροποποιούν ελαφρώς τους κωδικούς τους, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Ο κίνδυνος αυτός έχει ενισχυθεί από τις μαζικές παραβιάσεις δεδομένων. Ένας εύκολος κωδικούς διευκολύνει τους χάκερς να τον βρουν» ανέφερε ο καθηγητής Gang Wang.

Φράσεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά, βρισιές, διάσημες μάρκες, ταινίες, τραγουδιστές, συγκροτήματα, ποδοσφαιριστές, ακόμη και σουπερήρωες.
Μια άλλη πολύ συνηθισμένη τακτική είναι ο συνδυασμός γραμμάτων, νούμερων και συμβόλων που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα είναι η λέξη qwerty και η σειρά αριθμών 12345678. Άλλα μοτίβο πιο περίπλοκα, αλλά επίσης συνηθισμένα είναι τα 1q2w3e4r, 1qaz2wsx, 1qazxsw2, zaq12wsx, !qaz2wsx και 1qaz@wsx, στα οποία πάλι χρησιμοποιούνται γράμματα, αριθμοί και σύμβολα που βρίσκονται κοντά το ένα από το άλλο στο πληκτρολόγιο.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προστατεύουμε τους λογαριασμούς μας με πιο δύσκολους κωδικούς. Προτείνουν να δημιουργούμε ένα μοναδικό κωδικό για κάθε λογαριασμό, αποφεύγοντας κοινές φράσεις, αργκό, μέρη και ονόματα.
Πρέπει πάντα να ξεπερνάμε τους 8 χαρακτήρες και πάντα να έχει ένα συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων.

Διαβάστε επίσης: Το ωμό ρύζι απορροφά την υγρασία από το βρεγμένο κινητό. Μύθος ή αλήθεια; Το πείραμα που έλυσε το ζήτημα

 

Διαβάστε επίσης: Πώς να καθαρίζετε την οθόνη και το πληκτρολόγιο του laptop σας, ώστε να μην φθαρούν