Τα παράξενα μουσεία του κόσμου. Εκθέματα για Αποχέτευση, Διαλυμένες Σχέσεις, Καπάκια Τουαλέτας και Τσάντες

2811

Ανάμεσα στα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου, είναι το Toilet Seat Museum, που ως μόνα του εκθέματα έχει ζωγραφισμένα καπάκια τουαλέτας, αλλά και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στις γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια.
Εντυπωσιακό είναι και εκείνο των Διαλυμένων Σχέσεων με έδρα την Κροατία, το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα σχέσεων που δεν άντεξαν στο χρόνο.

#1 Μουσείο με τσάντες και πορτοφόλιαΤο Μουσείο με αποκλειστικά εκθέματα τσάντες και πορτοφόλια, βρίσκεται στο Άμστερνταμ και στεγάζεται σε ένα κτήριο του 17ου αιώνα.
Στο Μουσείο εκτίθεται συλλογή με 4.000 τσάντες και πορτοφόλια, που αντικατοπτρίζουν τη γυναικεία μόδα, από τον μεσαίωνα μέχρι και σήμερα.
Η έμπνευση για τη δημιουργία του μουσείου, γεννήθηκε στον Hendrikje Ivo, όταν ανακάλυψε ένα πράσινο πορτοφόλι ταρταρούγα κατασκευασμένο το 1820 και έψαξε για την ιστορία του.

#2 Βρετανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών Μηχανών
Στο Βρετανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών, με έδρα το Southport του Merseyside, παρουσιάζονται κουρευτικές μηχανές γκαζόν και άλλα παρεμφερή μηχανήματα, των τελευταίων 200 ετών.
Τα εκθέματα είναι 300, μεταξύ των οποίων και κάποιες αντίκες.
Στο μουσείο βρίσκονται τα χλοοκοπτικά μηχανήματα, που χρησιμοποιούσαν ο πρίγκιπας Charles της Ουαλίας και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

#3 Μουσείο με καπάκια τουαλέτας (toilet seat Museum)
Στο Τέξας, βρίσκεται ένα από τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου.
Τα εκθέματα είναι καπάκια τουαλέτας, διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως καμβάδες ζωγραφικής.
Το 1992 ο συνταξιούχος Barney Smith, μετά από πτήση του, είδε 50 καπάκια τουαλέτας που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου σκόπευαν να πετάξουν.
Ο Smith, πήρε τα καπάκια στο σπίτι του και άρχισε να ζωγραφίζει πάνω τους διάσημους, σκηνές από ταινίες, αθλητικές εκδηλώσεις ή εικόνες καθημερινότητας.
Ο 97χρονος πλέον καλλιτέχνης, έχει ολοκληρώσει τη συλλογή του που αποτελείται από 1.200 καπάκια τουαλέτας και παρουσιάζεται στο Μουσείο.

#4 Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων
Το Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων, ιδρύθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, το 2010.
Εκθέματα στο Μουσείο, μεταξύ άλλων είναι αντικείμενα για τα οποία υπάρχουν γραπτές ιστορίες πάθους, μίσους και σπαραγμού, όπως τις διηγούνται οι ιδιοκτήτες τους, αλλά και ψεύτικα στήθη, νυφικά και ένα τσεκούρι, το καθένα με τη δική του ιστορία.
«Τα αντικείμενα αντιπροσωπεύουν όλα τα στάδια ενός χωρισμού» λέει ο Drazen Grubisic, συνιδρυτής και σχεδιαστής του Μουσείου.
Δίπλα σε μια κούκλα-νάνο (διακοσμητικό κήπου), υπάρχει η σημείωση μιας γυναίκας « αλλαζόνας και άκαρδος», το οποίο πέταξε στο παρμπρίζ του άντρα της, ενώ εκείνος οδηγούσε.
Το τσεκούρι που εκτίθεται στο Μουσείο, χρησίμευσε σε μια γυναίκα από το Βερολίνο, για την καταστροφή όλων των επίπλων της συντρόφου της που την χώρισε.

#5 Μουσείο Φαλλού
Ένα Μουσείο Φαλλού υπάρχει στον κόσμο και βρίσκεται στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.
Ιδρύθηκε το 1997 από τον συνταξιούχο καθηγητή Σέγκιουρουρ Χγιαρταρσον και η είσοδος σε αυτό κοστίζει 12 ευρώ.
Οι επισκέπτες του Μουσείου, έχουν τη δυνατότητα να δουν 286 εκθέματα, που αποτελούνται από πέη ζώων από φάλαινες, φώκιες, ταράνδους και άλλα.
Το μεγαλύτερο έκθεμα είναι το πέος μιας γαλάζιας φάλαινας, που έχει μήκος 170 εκατοστά και το μικρότερο ενός χάμστερ, μήκους 2 χιλιοστών.

#6 Υποβρύχιο Μουσείο ΑγαλμάτωνΤο Υποβρύχιο Μουσείο Αγαλμάτων στο Μεξικό, διαθέτει 430 γλυπτά σε έναν εκθεσιακό χώρο 420 τ.μ. στον βυθό του ωκεανού.
Τα αγάλματα αναπαριστούν ανθρώπους να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους εργασίες.
Το Μουσείο έχει στόχο να αποδείξει την αλληλεπίδραση, ανάμεσα στην τέχνη και την περιβαλλοντική επιστήμη, γιατί τα γλυπτά αποτελούν καταφύγιο για θαλάσσιους οργανισμούς.
Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από εξειδικευμένα υλικά, για να επιτρέπουν την ανάπτυξη της κοραλλιογενούς ζωής.

#7 Μουσείο ΑποχέτευσηςΤο Musee des Egouts, δηλαδή το Μουσείο Αποχέτευσης στο Παρίσι, λειτουργεί κάνοντας ξεναγήσεις στους υπονόμους, που είναι το επίκεντρο του μουσείου και προβάλλει την ιστορία και ανάπτυξη του αποχετευτικού συστήματος της ευρωπαϊκής πόλης.
Εκτός από το περπάτημα στα κανάλια αποχέτευσης, το μουσείο διαθέτει διάφορα μέσα διαχείρισης των λυμάτων από την πρώιμη ιστορία της πόλης.
Η εγκατάσταση παρουσιάζει, επίσης, προτεινόμενες μελλοντικές τεχνικές διαχείρισης λυμάτων.
Οι επισκέπτες μαθαίνουν για την κατασκευή των αγωγών, περπατώντας σε ένα υπόγειο μονοπάτι 500 μέτρων και βλέποντας τα μηχανήματα και τη λειτουργία τους.


Διαβάστε επίσης: Τα «παιχνίδια» των πλουσίων. Καρχαρίες, megayacht και μαχητικά αεροπλάνα για «να περνούν την ώρα τους»