Στα 42 τους έχουν αποκτήσει 11 παιδιά και περιμένουν το 12ο… κι όμως δεν γκρινιάζουν

7691
Οι Έλληνες έχουν την τάση να δημιουργούν μεγάλες οικογένειες, με πολλά παιδιά και ακόμη περισσότερους απογόνους. Ιδιαίτερα τα παλαιότερα χρόνια, οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες ήταν πολυμελείς.

Μία οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει την «παράδοση». Η οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, αποτελείται από 13 άτομα, τους 2 γονείς και τα 11 παιδιά, που πολύ σύντομα θα γίνουν 12.

Ο Ζαχαρίας Βέλτσιος και η σύζυγός του Δήμητρα έχουν δημιουργήσει μία πανέμορφη οικογένεια, έχοντας αποκτήσει 3 κορίτσια και 8 αγόρια, ενώ αυτές τις μέρες περιμένουν και το 12ο παιδί τους.

Ο 42χρονος πατέρας εργάζεται ως συνοδός απορριμματοφόρου σε γειτονικό δήμο, προκειμένου να μη λείψει τίποτα από την οικογένειά του.

«Οι ανάγκες είναι πολλές, αλλά δεν μας πτοούν. Όλα παλεύονται αν υπάρχει υγεία, αν είσαι καλά με τον άνθρωπό σου και δεν έχεις γκρίνια. Κάνω τα πάντα για να εξοικονομήσω κάποια χρήματα και χαιρόμαστε την πολυμελή οικογένειά μας. Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε στερηθεί κάτι, ούτε το φαγητό ούτε τη θέρμανση. Μπορεί να ζεσταινόμαστε με ξύλα, αλλά το σπίτι είναι ζεστό. Πιστεύω πως ζούμε σαν βασιλιάδες! Έχουμε τα πάντα. Βέβαια, δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να πάμε όλοι μαζί διακοπές, αλλά δεν μας λείπουν», αναφέρει ο πατέρας της οικογένειας.

Όπως για όλες τις μητέρες, έτσι και για τη Δήμητρα, ο ρόλος της μητέρας και νοικοκυράς, είναι ένας αγώνας. Έχει τη βοήθεια όλων των μελών της οικογένειας και ειδικότερα από τις δύο μεγάλες κόρες, την 17χρονη Ευθυμία και την 15χρονη Άννα.
Τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, είναι μικρότερα, αλλά και πάλι, προσπαθούν να βοηθούν όσο και όπως μπορούν.

Η μητέρα περιγράφει την προετοιμασία όλων των παιδιών την πρώτη τους ημέρα στο σχολείο.

«Ξεκινήσαμε να ετοιμαζόμαστε νωρίς το πρωί, αν και από το προηγούμενο βράδυ είχα ετοιμάσει τα ρούχα που θα φορέσουν, αλλά και τις τσάντες των μικρών παιδιών, και ειδικά για τα προνήπια αυτά που μας ζήτησαν οι δασκάλες: μια μικρή πετσέτα και μια αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που λερωθούν.
Από τις 6.30 το πρωί ξεκίνησα την προετοιμασία για το πρωινό, ετοίμασα το γάλα, αλλά και τα σάντουιτς που θα έπαιρναν μαζί τους. Τους έντυσα -με τη βοήθεια των μεγάλων κοριτσιών- και κατεβήκαμε όλοι μαζί στο δημοτικό. Είχαμε μαζί και τον 2χρονο Μανώλη με το καρότσι. Τα παιδιά είναι παιδιά και πολλές φορές δυσκολεύονται να ξυπνήσουν ή αρνούνται να φορέσουν τα ρούχα που τους διάλεξα», περιγράφει με χιούμορ η μητέρα.

Η τοπική κοινωνία του Ωραιόκαστρου, έχουν γίνει ένα με την οικογένεια και προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να βοηθούν, γιατί οι ανάγκες τους είναι πολλές.
Δύο άγνωστοι έκαναν μία δωρεά στην οικογένεια.

«Ακόμη και το αυτοκίνητο μάς το έκαναν δωρεά δύο άγνωστοι, όταν μέναμε στη Νεάπολη. Έδωσαν σε έναν ιερέα, στον Εύοσμο, έναν φάκελο με 11.000 ευρώ και ζήτησαν να μου τον παραδώσει για να αγοράσουμε αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μας, γιατί είχαμε ένα παλιό που μας ταλαιπωρούσε. Και δεν μάθαμε ποτέ ποιοι ήταν», περιγράφει ο πατέρας.

Ακόμη και το σπίτι που αγόρασε η οικογένεια στο Ωραιόκαστρο, έγινε με ένα «θαύμα».

«Πριν από τη λήψη του δανείου η μεσίτρια ζητούσε προκαταβολή 4.000 ευρώ, ποσό που δεν είχαμε. Βλέποντας αυτή την αδυναμία μας αλλά και την επιμονή μας για το σπίτι, μας είπε: «Τι περιμένετε, να σας πέσει το μάννα εξ ουρανού;»

Εκείνη την περίοδο, οι δύο γονείς ήταν δημότες Θεσσαλονίκης. Για καλή τους τύχη, ενημερώθηκαν από φίλη τους ότι ο δήμος χορηγούσε δωροεπιταγές αξίας 3.000 ευρώ σε πολύτεκνες οικογένειες, με περισσότερα από τέσσερα παιδιά. Εκείνη τη χρονιά, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να δώσουν το ποσό σε μετρητά.

«Ήταν Δευτέρα όταν πήραμε τα 3.000 ευρώ. Πληρώθηκε ο Ζαχαρίας τον μισθό του κι έτσι προσθέσαμε άλλα 1.000 ευρώ και την Πέμπτη -τελευταία μέρα της προθεσμίας που είχαμε- δώσαμε την προκαταβολή για να ξεκινήσει η διαδικασία και να πάρουμε το σπίτι», αναφέρει χαρούμενη η μητέρα.

Η οικογένεια είναι μεγάλη, οπότε και οι ανάγκες είναι αρκετές.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για το μεσημεριανό φαγητό η μητέρα πρέπει να ετοιμάζει δύο ταψιά, με τουλάχιστον -για παράδειγμα- τρία κιλά πατάτες και 12-13 μπούτια κοτόπουλο. Χρειάζονται κάθε μέρα 5 ψωμιά και 6 λίτρα γάλα που δεν φτάνουν αν συνδυαστούν με κορν φλέικς, όπως αναφέρει η Δήμητρα.

Η φωτογραφίας της πολυμελούς οικογένειας έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου. Οι γονείς είναι «ήρωες», καθώς φροντίζουν για την καλύτερη ανατροφή των παιδιών τους και, όπως όλα δείχνουν, τα καταφέρνουν πολύ καλά.

Με πληροφορίες από το politisnews.gr

Διαβάστε επίσης: Η οικογένεια που δεν νιώθει πόνο. Ακόμη κι αν σπάσουν ή κάψουν το χέρι τους, δεν θα το καταλάβουν

 

Διαβάστε επίσης: Ζευγάρι θα πληρώνει 500 ευρώ στο γείτονα κάθε φορά που τα παιδιά θα κάνουν φασαρία. Τι απαντά η μητέρα των κοριτσιών