Σε ποια ηλικία οι εργαζόμενοι αρχίζουν να μισούν την δουλειά τους; Οι επιστήμονες εξηγούν τους λόγους

10808

Πολλοί εργαζόμενοι φτάνουν κάποια στιγμή στο σημείο να πουν “φτάνει, δεν αντέχω άλλο” και να κάνουν έναν απολογισμό στην εργασιακή τους πορεία.
Έρευνα έδειξε ότι ένας στους έξι εργαζόμενους ηλικίας άνω των 35 ετών, είναι δυσαρεστημένος από την εργασία του.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Happiness Works σε 2.000 άτομα, το 8% των εργαζομένων ηλικίας 18 έως 34 ετών ανέφεραν ότι ήταν απογοητευμένοι από την δουλειά τους, ενώ από τα 35 και μετά, το ποσοστό διπλασιαζόταν.
Σχεδόν το ένα τρίτο των ατόμων άνω των 55 ετών δήλωσαν ότι δεν χαίρουν εκτίμησης στην δουλειά τους, ενώ το 16% δήλωσαν ότι δεν είχαν φίλους στο εργασιακό περιβάλλον.
Ο Cary Cooper, ερευνητής από το Manchester Business School αναφέρει ότι μετά τα 30 συχνά αλλάζει η στάση των ανθρώπων απέναντι στην εργασία.
Καθώς μεγαλώνουν, είτε αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο άγχος πιο υψηλών θέσεων είτε την απογοήτευση και την πίεση, ότι δεν έχουν επιτύχει όσα ήλπιζαν.
Ενώ οι μισθοί τείνουν να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, αυξάνονται μαζί και οι υποχρεώσεις σε προσωπικό επίπεδο. Άρα χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά και χρήματα.

Η δυσαρέσκεια ανάμεσα στους εργαζόμενους, φυσικά, προκαλεί προβλήματα και στις επιχειρήσεις, αφού όταν οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι είναι περισσότερο παραγωγικοί, πιστοί και δημιουργικοί σε αντίθεση με εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το καλό για ένα άτομο στην ηλικία των 35 ετών, είναι ότι ξέρει τι του αρέσει, τι δεν του αρέσει και σε τι είναι καλός στην δουλειά του.
Η Κορίνα Μιλς, ειδική στην διαχείριση καριέρας, λέει ότι ποτέ δεν είναι αργά για έναν εργαζόμενο να κάνει στροφή στην επαγγελματική του πορεία.
«Κοιτάξτε από πού ήρθατε, πού βρίσκεστε τώρα, τι σας αρέσει να κάνετε και τι δεν σας αρέσει, και δείτε τι έχετε πετύχει μέχρι τώρα.
Προσδιορίστε πού θέλετε να φτάσετε και ποιες είναι οι προσδοκίες σας.
Πολλοί άνθρωποι, όταν περνούν από αυτή τη διαδικασία χαρτογράφησης ενός στόχου, δημιουργούν κίνητρο και ένα σχέδιο δράσης», συμβουλεύει η κα. Μιλς.
Θεωρητικά έχει δίκιο. Πρακτικά;

Διαβάστε επίσης: Πότε ο άνθρωπος φτάνει στο ζενίθ των δυνατοτήτων του. Δείτε το χρονοδιάγραμμα που δείχνει τα καλά της κάθε ηλικίας