Πρόκληση στην Αγία Σοφία. Μοντέλο φωτογραφήθηκε γυμνή μέσα στην εκκλησία. Το έχει ξανακάνει και σε άλλα μνημεία

2315
Το μοντέλο του Play Boy από το Βέλγιο, Μαρίζα Πάπεν, συνηθίζει να προκαλεί αντιδράσεις με τις ενέργειές της. Στο παρελθόν, είχε συλληφθεί από τις αιγυπτιακές αρχές για γυμνή φωτογράφιση. Κατηγορείται ότι έκανε το ίδιο και στο τείχος της Ιερουσαλήμ.

Το μοντέλο έχει τη «μανία» να φωτογραφίζεται γυμνή σε αξιοθέατα, κυρίως θρησκευτικά, στις χώρες που επισκέπτεται. Ο τελευταίος της σταθμός ήταν η Κωνσταντινούπολη, όπου δεν δίστασε να κάνει το ίδιο μέσα στην Αγία Σοφία.

Ο σκοπός του μοντέλου μέσα από τις γυμνές φωτογραφίσεις, είναι να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών και την ελευθερία έκφρασής τους. Το τελευταίο της εγχείρημα ήταν να φωτογραφηθεί γυμνή μέσα στο ναό της Αγίας Σοφίας, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Για να καταφέρει να εισέλθει μέσα στο ναό, αγόρασε μία μπούρκα, όπου από μέσα ήταν γυμνή. Μόλις βρήκε την ευκαιρία, σήκωσε το ολόσωμο κάλυμμα που φορούσε και τράβηξε το στιγμιότυπο, με το γυμνό σώμα της.

«Περιμέναμε να απασχοληθεί ο ξεναγός με ένα γκρουπ που ερχόταν για το μουσείο. Με το που ήρθαν, ήταν θέμα χρόνου να γίνει η φωτογράφιση», αναφέρει η ίδια.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όταν είδαν ότι η φωτογραφία δεν ήταν τόσο καλή και επέστρεψαν στο ναό για να επαναλάβουν τη φωτογράφιση. Τη δεύτερη φορά, το μοντέλο με τους συνεργάτες της ανέβηκαν σε μία κοντινή ταράτσα, όπου η Μαρίζα φορούσε μόνο τα παπούτσια της.
Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν, καθώς στο δρόμο τους προς την Καππαδοκία, τους ακολούθησε ένας ένοπλος φρουρός.

Η Μαρίζα Πάπεν έφυγε ασφαλής από τη χώρα, αλλά υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσουν αντιδράσεις όπως αυτές των Ισραηλινών.
Το τείχος της Ιερουσαλήμ θεωρείται ιερό σύμβολο του ιουδαϊσμού και βεβηλώθηκε, όπως αναφέρουν οι θυμωμένοι πολίτες.

Διαβάστε επίσης: 20χρονη φοιτήτρια από τη Ρωσία πετάει χλωρίνη στους άνδρες που κάθονται με ανοιχτά πόδια στο μετρό (Βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη το διάσημο μοντέλο Έμιλι Ρατακόφσκι σε διαδήλωση κατά του εκλεκτού του Τραμπ. 300 γυναίκες στα κρατητήρια