Πώς διαφήμιζε τον πρώτο υπολογιστή της Apple ο Steve Jobs. Τα «διαφημιστικά» πωλήθηκαν πρόσφατα πάνω από 60.000 δολάρια

761
Ο Steve jobs, ο ιδρυτής της Apple, ακόμη κι αν έχει φύγει από τη ζωή, συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία. Πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες Polaroid κι ένα κιτρινισμένο χαρτί από τα τέλη του 1970, όπου και πωλήθηκαν πάνω από 60 χιλιάδες δολάρια μέσω δημοπρασίας. 

Ο λόγος που πωλήθηκαν τόσο ακριβά, είναι γιατί πρόκειται για μικρά κομμάτια ιστορία της πιο πετυχημένης εταιρείας υπολογιστών τα τελευταία χρόνια. Παρόμοια συμβάν έγινε και το 2017, όπου μια αίτηση για δουλειά που είχε συντάξει ο ίδιος ο Steve Jobs το 1973, πωλήθηκε έναντι 174.000 δολαρίων.

Αντίστοιχα, το χαρτί είναι το ιδιόχειρο σημείωμα του ιδρυτή της Apple, που διαφήμιζε τον πρώτο υπολογιστή της Apple, ο οποίος πωλούνταν μόνο 75 δολάρια. Στον φίλο του ο Jobs το περιγράφει ως «σωστή ευκαιρία» και, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, είναι, καθώς πλέον συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει 270.000 δολάρια.

Τα χαρτιά φαίνεται πως δόθηκαν από τον Jobs σε ένα φίλο του το 1976, ένα χρόνο πριν την κυκλοφορία του  Apple II, που εκτόξευσε την πορεία της εταιρείας.
Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει ότι, με τα 50 πρώτα λειτουργικά συστήματα που πωλούνται στο Byte Shop, ο ιδρυτής της Apple προωθούσε μόνο τα PCB (Printed Circuit Boards) του Apple 1 σε φίλους και γνωστούς.

Το συγκεκριμένο χειρόγραφο είναι ένα χαρτί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή «Apple Computer-1». Ο Jobs το είχε δώσει στον πελάτη, όταν τον επισκέφθηκε στο γκαράζ του.
Το χειρόγραφο συνοδεύεται από δυο φωτογραφίες Polaroid. Η πρώτη δείχνει έναν Apple 1 πάνω σε ξύλινο τραπέζι με πληκτρολόγιο, οθόνη και τροφοδοτικό ενέργειας.
Η άλλη φωτογραφία polaroid δείχνει την οθόνη ενός Apple-1 που γράφει «Apple Computer Co», με τα στοιχεία επικοινωνίας του Steve Jobs.

Τα διαφημιστικά των πρώτων υπολογιστών του Steve Jobs.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η πιο καλοπληρωμένη γυναίκα στον κόσμο. Ο μισθός της είναι τριπλάσιος από τον επικεφαλής της Apple

 

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το νέο πληκτρολόγιο της Apple που υπόσχεται προστασία από τον καφέ και τα ψίχουλα