Ποιο είναι το νέο πληκτρολόγιο της Apple που υπόσχεται προστασία από τον καφέ και τα ψίχουλα

1022
Τα ψίχουλα αλλά και ο καφές μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να δώσει η Apple, κατασκευάζοντας ένα ανθεκτικό πληκτρολόγιο. 

Ανάμεσα στα πλήκτρα και στον εσωτερικό μηχανισμό έχει τοποθετηθεί μια μεμβράνη, ώστε να εμποδίζει τα ψίχουλα και τον καφέ να εισχωρήσουν και να καταστρέψουν το πληκτρολόγιο. Κάθε φορά που ένα πλήκτρο πατιέται, η ταινία επεκτείνεται και τα σκουπιδάκια απομακρύνονται.

Ο μηχανισμός του νέου πληκτρολογίου της Apple

Η πατέντα αυτή δημιουργήθηκε το 2016, αλλά έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες. Ο λόγος ήταν ότι αυξήθηκαν τα παράπονα των πελατών για καταστροφή των πληκτρολογίων τους από σκόνη και ψίχουλα.

Στην έκθεση της Apple για το νέο πληκτρολόγιο αναφέρεται «Τυπικά τα πληκτρολόγια έχουν πλήκτρα που μπορούν να αφαιρεθούν και να φύγουν τα «σκουπίδια». Αν πέσει υγρό πάνω του μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του πληκτρολογίου. Τα υπολείμματα από τέτοια υγρά, όπως η ζάχαρη, αλλά και στερεές ουσίες, όπως η σκόνη, η βρωμιά, τα ψίχουλα μπορούν να μπλοκάρουν την κίνηση των πλήκτρων.»

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα βγει στην κυκλοφορία το νέο ανθεκτικό πληκτρολόγιο της Apple.

Διαβάστε επίσης: Ο Bll Gates ζητά συγγνώμη για την εντολή Ctrl+Alt+Del που δυσκολεύει τους χρήστες των Windows

 

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να βάζετε τα πόδια πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Δείτε το πείραμα