Ποιο είναι το μυρμήγκι «Δράκουλας» που θεωρείται ότι έχει την πιο γρήγορη κίνηση στο ζωικό βασίλειο. Οι δαγκάνες του κινούνται με 320 χλμ/ώρα (Βίντεο)

940
Το μυρμήγκι «δράκουλας», που ζει κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής, έχει την πιο γρήγορη κίνηση στο ζωικό βασίλειο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, με επικεφαλής τον καθηγητή ζωολογίας Άντριου Σουάρεζ.
Από την έρευνα, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι οι δαγκάνες του «δράκουλα» μπορούν να αρπάξουν κάτι με ταχύτητα που φτάνει τα 90 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Η ταχύτητα αυτή ισούται με τουλάχιστον 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Η κίνηση του μυρμηγκιού είναι η πιο γρήγορη που έχει καταγραφεί στη φύση μέχρι σήμερα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν βίντεο υψηλής ταχύτητας και ακτίνες Χ, για να καταγράψουν την κίνηση του ζώου και να απεικονίσουν τρισδιάστατα την ανατομία του.

Το είδος του «δράκουλα», το Mystrium camillae, τριγυρνάει συνήθως κάτω από την επιφάνεια της γης. Μόλις συναντήσουν κάτι ενδιαφέρον και.. νόστιμο, που συνήθως είναι άλλα μικρά έντομα, του επιτίθενται, το σκοτώνουν και το μεταφέρουν στη φωλιά τους.

Τα μυρμήγκια «δράκουλες» ζουν κυρίως σε υπόγειες κοινωνίες ή σε κορμούς μεγάλων δέντρων. Για το λόγο αυτό, συνήθως δεν γίνονται ορατά.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας επιστημών «Royal Society Open Science».
Δείτε το βίντεο με τους «δράκουλες»:

 

Διαβάστε επίσης: Το έξυπνο κόλπο που θα κρατήσει τα μυρμήγκια μακριά από το φαγητό και το ποτό σας