Ποια μικρόβια εντοπίζονται επάνω στα κινητά τηλέφωνα και πόσο επικίνδυνα είναι. Ο απλός τρόπος για να καθαρίσετε τη συσκευή (Βίντεο)

2234
Είναι ένα από τα αντικείμενα που δεν αποχωριζόμαστε όπου κι αν πάμε. Το κινητό είναι πλέον βασικό μέσο για την καθημερινότητα και για αυτό το λόγο, είναι γεμάτο μικρόβια. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που βρίσκεται στα σπίτια και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία, αν δεν καθαρίζεται τακτικά και με σωστό τρόπο.

Το επίπεδο της βρωμιάς πάνω σε ένα κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συσχετιστεί με εκείνο πάνω στα άπλυτα πιάτα, που έχουν μείνει στον νεροχύτη για τρεις μέρες. Σε μερικές περιπτώσεις, μετά από μελέτη του πανεπιστημίου του Surrey, βρέθηκαν ορισμένα είδη του βακτηρίου του σταφυλόκοκκου, πολύ επικίνδυνα για τον οργανισμό, που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πνευμονία και σηψαιμία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα βακτήρια που βρίσκονται επάνω στα κινητά, δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Τα μικρόβια που εντοπίστηκαν σε συσκευές, στο πλαίσιο της μελέτης του Πανεπιστημίου Surrey.

 

Υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορούν να εφαρμόσουν οι χρήστες, ώστε να καθαρίζεται αποτελεσματικά και με ασφάλεια το κινητό.
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, απενεργοποιήστε το κινητό και βγάλτε από τη συσκευή οποιοδήποτε αξεσουάρ, όπως ακουστικά ή φορτιστή.

Για τον καθαρισμό της συσκευής θα χρειαστείτε πανάκια καθαρισμού, παρόμοια με αυτά που καθαρίζονται τα γυαλιά οράσεως.
Ξεκινήστε να τρίβετε απαλά το κινητό παντού, μπροστά, πίσω και στο πλάι.

Η οθόνη του κινητού είναι ευαίσθητη σε χημικές ουσίες που περιέχουν τα καθαριστικά για τα τζάμια, για παράδειγμα. Για αυτό, αρχικά βρέξτε λίγο με νερό το πανάκι και συνεχίστε να τρίβετε απαλά τη συσκευή.

Για να είναι πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός, μπορείτε να συνδυάσετε νερό με ξύδι ή νερό με οινόπνευμα. Βυθίστε ελάχιστα το πανάκι και τρίψτε απαλά το κινητό, ιδιαίτερα σε σημεία που έχουν περισσότερους λεκέδες.
Προσέξτε να μην υπερβάλλετε με το ξύδι ή το οινόπνευμα.

Όλες οι συσκευές διαθέτουν υποδοχές για τα ακουστικά και τον φορτιστή, όπως και το ηχείο έχει τρύπες για να βγαίνει ο ήχος. Στις υποδοχές αυτές μαζεύεται σκόνη που ένα απλό φύσημα δεν θα την απομακρύνει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σελοτέιπ για να «κολλήσει» επάνω η σκόνη. Τυλίξτε λίγο σελοτέιπ από την αντίθετη πλευρά, για να κολλήσει η σκόνη.

Για τις συσκευές που δεν είναι αφής και έχουν πλήκτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπατονέτα για να τα καθαρίσετε. Βυθίστε τη μπατονέτα στο νερό με το ξύδι ή το οινόπνευμα και καθαρίστε απαλά τα πλήκτρα.

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία καθαρισμού του κινητού:

Διαβάστε επίσης: Σε ποια σημεία δεν πρέπει να αφήνετε το κινητό. Πότε κινδυνεύει η υγεία και πότε η συσκευή

 

 

Διαβάστε επίσης: Τα συχνότερα λάθη που μειώνουν τη λειτουργία του κινητού. Πώς να προστατεύετε τις συσκευές