Πελαργός πετάει από την Ν. Αφρική έως την Κροατία για να συναντήσει το τραυματισμένο ταίρι του. Για 16 χρόνια κάνει την ίδια διαδρομή (φωτο και βίντεο)

7034
Ένας πελαργός καλύπτει 14.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να συναντήσει το τραυματισμένο ταίρι του. Ξεκινά από τη Νότια Αφρική και φτάνει στην Κροατία. Εκεί ζει η αγαπημένη του, η οποία δεν μπορεί να πετάξει εξαιτίας ενός πυροβολισμού κυνηγού.

Για 16 χρόνια ο αρσενικός πελαργός Κλίπιταν δεν έχει αλλάξει τη διαδρομή του. Πετά για 9.000 μίλια προκειμένου να βρει την αγαπημένη του Μαλένα. Ο θηλυκός πελαργός υιοθετήθηκε το 1993 από τον Στίπαν Βόκιν στην Κροατία, όπου βρέθηκε τραυματισμένη. Πυροβολήθηκε από κυνηγό στα φτερά της και δεν κατάφερε να ξαναπετάξει. Το χειμώνα ζει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο με αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος διαθέτει τη φωλιά της, θέρμανση και ενυδρείο. Ο ιδιοκτήτης που τη φροντίζει το αποκαλεί «αυτοσχέδια Αφρική».

Σε μια συνέντευξη του ο Βόκικ δήλωσε πως την παίρνει μαζί του στο ψάρεμα, ενώ παρακολουθούν μαζί τηλεόραση. «Είμαι υπεύθυνος για τη ζωή της»

Την άνοιξη ο Βόκικ μεταφέρει τη φωλιά της στη ταράτσα του κτιρίου. Εκεί κάθε χρόνο συναντά τον αγαπημένο της. Ο αρσενικός πελαργός διανύει 9.000 μίλια για να βρει την τραυματισμένη Μαλένα. Ταξιδεύει από τη Νότια Αφρική για να φτάσει στην Κροατία, όπου ο θηλυκός πελαργός ζει.

Μαζί έχουν γεννήσει 63 νεογνά. Ωστόσο καθώς η Μαλένα δε μπορεί να πετάξει ή να κυνηγήσει, αυτός που ταΐζει τους πελαργούς που γεννιούνται είναι ο αγρότης που τη φροντίζει.

Η τρυφερή τους σχέση  έχει κάνε το ζεύγος των πελαργών διασημότητα στην Κροατία, Ζουν μαζί από την άνοιξη μέχρι και τον Αύγουστο και στη συνέχει ο Κλίπιταν μεταναστεύει με τα μικρά του για την Αφρική.

Διαβάστε επίσης: Η εντυπωσιακή καταδίωξη ενός πουλιού από ένα φίδι πάνω σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Ποια επικίνδυνα είδη φιδιών ζουν σε ασιατικές πόλεις (βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης:Εντοπίστηκε σπάνιο πουλί που απειλείται με εξαφάνιση. Γιατί οι ειδικοί το φωνάζουν το «πάντα των πουλιών»; (φωτό)