Πανελλήνια πρωτιά για τη Λάρισα. Η πρώτη ελληνική πόλη που βραβεύτηκε από την UNESCO για τα προγράμματα δια βίου μάθησης

913
Η Λάρισα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που τιμήθηκε με το βραβείο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO αναγνώρισε την  προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή της Λάρισας για δικτύωση των φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση.

«Η πόλη θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή της σε ένα δυναμικό διεθνές Δίκτυο, το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίζει και να επιταχύνει, στην πράξη, την εκπαίδευση Ενηλίκων, σε διεθνές επίπεδο» ανέφερε στη σχετική επιστολή του ο διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Αrne Carlsen, με την οποία καλωσόρισε την πόλη στο Διεθνές Δίκτυο της UNESCO.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει στόχο την προώθηση της μάθησης χωρίς αποκλεισμούς από τη βασική έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση,
την αναζωογόνηση της μάθησης σε οικογένειες και κοινότητες,
την προαγωγή της μάθησης και στο χώρο εργασίας,
την επέκταση της χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών μάθησης,
τη βελτίωση της ποιότητας και της αριστείας στη μάθηση και
να προωθήσει την κουλτούρα της μάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

«Η απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της  UNESCO, για συμμετοχή της Λάρισας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που μαθαίνουν, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόκειται στην ουσία για ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση, σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο, των πρωτοβουλιών και της δουλειάς που έχουμε ξεκινήσει στο επίπεδο της Δια βίου Μάθησης.» ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

«Παράλληλα καταδεικνύει και τις δυνατότητες της Λάρισας να «σπάσει» την εσωστρέφεια και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα. Η συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων, συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα που η πόλη πρέπει να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προς όφελος της πόλης αλλά κυρίως της τοπικής κοινωνίας. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και μεθοδικά για το νέο άλμα που χρειάζεται η Λάρισα, αλλά και για ξαναχτίσουμε της πόλη μας και τις ζωές μας.» εξήγησε.

Η Λάρισα περιλαμβάνεται στις 16 πόλεις απ’ όλον τον κόσμο που βραβεύθηκαν από την UNESCO, οι οποίες είναι: το Μπρίστολ (Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία), η Καμάρα ντε Λόμπος (Πορτογαλία), το Κόνταγκεμ (Βραζιλία), το Γκελζενκίρχεν (Γερμανία), η Γκίζα (Αίγυπτος), το Χόντζου (Κίνα), το Λίμερικ (Ιρλανδία), το Μάγιο Μπαλέο (Καμερούν), η Τσερεκορέ (Γουινέα), η Οκαγιάμα (Ιαπωνία), το Πεκς (Ουγγαρία), η Σουραμπάγια (Ινδονησία),το Σουόνον (Νότια Κορέα), η Τύνιδα (Τυνησία) και η Βίλα Μαρία (Αργεντινή).

Το βραβείο παρέλαβε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης που βρέθηκε με αντιπροσωπεία του δήμου στο Κορκ της Ιρλανδίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν».

Με πληροφορίες από e-thessalia.grκαι huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης: To βίντεο του ΕΟΤ με τις μαγευτικές παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα και τα τοπία που χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο βραβείο, ως ιδανικό τουριστικό προορισμό(βίντεο)