Οίκος νυφικών έφτιαξε βιτρίνα με νύφη σε αναπηρικό καροτσάκι. Γιατί προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις

2081
Ο οίκος νυφικών «The White Collection», στο Πόρτισχεντ της Μεγάλης Βρετανίας, προκάλεσε συγκίνηση, αλλά και αντιδράσεις, εξαιτίας μιας ιδέας που είχε.

Στη βιτρίνα του καταστήματος, έβαλαν την κούκλα ντυμένη νύφη σε αναπηρικό καροτσάκι.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος πήραν την πρωτοβουλία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν κι άλλους καταστηματάρχες στη Βρετανία, για να κάνουν κι εκείνοι αντίστοιχες κινήσεις.

Σκοπός τους είναι να κάνουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα και δυσκολίες, να αισθάνονται άνετα και ισότιμα με τους υπόλοιπους πολίτες.
Η Μπεθ Ουίλσον αποφάσισε να δημοσιεύσει την φωτογραφία με το νυφικό. Η Ουίλσον είναι καλλιτέχνιδα που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

Η φωτογραφία έγινε αμέσως viral. Η Ουίλσον δήλωσε περήφανη, που η κίνησή της στάθηκε αφορμή για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες συμπολίτες της.

Όμως, υπήρχαν αρκετοί που διαφώνησαν με την κίνηση του οίκου και το εξέφρασαν μέσα από σχόλια στη δημοσίευση της Ουίλσον.
«Δεν συμφωνώ με αυτό. Μια δυσλειτουργία δεν πρέπει να εμφανίζεται σε κανένα παράθυρο ως παραγωγός κέρδους. Οι γάμοι δεν αφορούν τη δυσκολία. Πρόκειται για την αγάπη και τη δέσμευση μεταξύ δύο ατόμων για το υπόλοιπο της ζωής τους», σχολίασε μία χρήστης του Twitter.

«Χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο εδώ και πέντε χρόνια περίπου. Νομίζω ότι τα περισσότερα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν δυσκολία όταν βγαίνουν από το σπίτι, το γνωρίζω γιατί το βιώνω σχεδόν κάθε φορά που χρειάζεται να πάω κάπου. Ο κόσμος δεν έχει «σχεδιαστεί» για εμάς», ανέφερε η Ουίλσον σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω αναπηρικό αμαξίδιο σε έναν τέτοιο κατάστημα και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που κάποιος μας υπολογίζει. Η απήχηση που είχε στο Twitter η φωτογραφία, δείχνει ότι αυτό σημαίνει πολλά και για άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Τα τρελά του Μουντιάλ. Ρωσίδες έπαιξαν ποδόσφαιρο με το νυφικό και το πέπλο και έγιναν viral. Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης: Sologamy ή αλλιώς «παντρέψου τον εαυτό σου». Η νέα διεθνής τάση στους γάμους, για γυναίκες που είναι ή νιώθουν μόνες