Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα ενημερώνονται για το διαζύγιο μέσω sms. Ποιος είναι ο στόχος αυτού του μέτρου

4241
Σύμφωνα με νέο νόμο που τέθηκε ήδη σε ισχύ, τα δικαστήρια στη Σαουδική Αραβία θα ενημερώνουν τις γυναίκες που θα παίρνουν διαζύγιο, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στόχος του μέτρου είναι οι άντρες να σταματήσουν να βάζουν μυστικά τέλος στο γάμο τους, χωρίς να ενημερώνουν τις συζύγους τους και άλλου τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Οι γυναίκες (…) θα ενημερώνονται για κάθε αλλαγή σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση μέσω ενός SMS», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένα δελτίο τύπου, όπως μετέδωσε το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ekhbariya κι άλλα τοπικά ΜΜΕ.

«Οι γυναίκες στο βασίλειο θα μπορούν να ενημερώνονται για τα έγγραφα που σχετίζονται με τη διακοπή του συμβολαίου γάμου τους μέσω του ιστότοπου του υπουργείου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κληρονόμος του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προχωρά στην εφαρμογή πολλών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου και του παραπάνω μέτρου. Σκοπός του είναι να σταματήσει την επιβολή των αυστηρότερων περιορισμών στις γυναίκες της χώρας παγκοσμίως.

Τον Ιούνιο του 2018 επετράπη στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να οδηγούν, να έχουν πρόσβαση στα αθλητικά στάδια και επιδιώκουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.
Παρόλα αυτά, η Σαουδική Αραβία καταστέλλει τις αντίθετες φωνές και κάνει συλλήψεις σε βάρος των ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο ρομπότ που αναγνωρίστηκε ως «πολίτης» στη Σ.Αραβία. Έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση! (Βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Η αθλήτρια από την Ινδία που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο. Κάνει bodybuilding με το χιτζάμπ (Βίντεο)