Ο Bll Gates ζητά συγγνώμη για την εντολή Ctrl+Alt+Del που δυσκολεύει τους χρήστες των Windows

2610
Ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και εγκέφαλος του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft, έκανε μια εκτίμηση του έργο του και παραδέχτηκε ένα από τα λάθη που έκανε στον σχεδιασμό των Windows και δυσκόλεψε τους χρήστες τους.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την εντολή Ctrl+Alt+Del, που χρησιμοποιείται για να κλείσει ο υπολογιστής κάποια προγράμματα, όταν αυτά έχουν κολλήσει.
Ανέφερε ότι η εντολή θα μπορούσε να γίνει απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς τώρα χρειάζονται και τα δυο χέρια.

«Δεν είμαι βέβαιος πως μπορείς να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να αλλάξεις μικρά πράγματα στη ζωή σου χωρίς να θέσεις άλλα πράγματα σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Gates.
«Αλλά σίγουρα, αν μπορούσα να κάνω μια μικρή διόρθωση, θα έκανα τη συγκεκριμένη εφαρμογή να λειτουργεί με ένα μόνο κουμπί», ανέφερε στο Bloomberg Global Business Forum, ζητώντας και συγγνώμη από τους χρήστες.


«Το πληκτρολόγιο του επιτραπέζιου υπολογιστή της IBM είχε μόνο έναν τρόπο για να διακόψει εγγυημένα τις εργασίες. Έτσι, προφανώς, οι άνθρωποι που το σχεδίασαν θα έπρεπε να είχαν προσθέσει ένα ακόμα κουμπί συγκεκριμένα για αυτό το σκοπό», εξήγησε.

Η εντολή Ctrl+Alt+Del δημιουργήθηκε από τον David Bradley, ακριβώς επειδή ήταν αδύνατο να εκτελεστεί μόνο με το ένα χέρι. Ο ίδιος είχε πει πως απαιτούσε «δουλειά πέντε λεπτών» και κανονικά προοριζόταν μόνο για τις εσωτερικές εργασίες των developers και όχι για γενική χρήση από το κοινό. «Μπορεί να την εφηύρα εγώ, αλλά ο Bill την έκανε διάσημη», είχε πει κάποτε.

Όμως, σε έναν κόσμο που τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, είναι αμελητέο το κακό που έκανε στην κοινωνία με το Ctrl+Alt+Del.
Ίσως και εκείνος αναγνωρίζει κάποιες σημαντικότερες ανάγκες της κοινωνίας, γι’ αυτό δείχνει συχνά το φιλανθρωπικό του πρόσωπο.

Με πληροφορίες από: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης: Οι προβλέψεις που έκανε ο Μπιλ Γκέιτς πριν από χρόνια και βγήκαν αληθινές. Κινητά, ηλεκτρονικές πληρωμές, Uber και άλλα