Ο αέρας κούναγε το αεροπλάνο στην προσγείωση σαν καρυδότσουφλο και ο πιλότος κατάφερε να το απογειώσει ξανά. Βίντεο

1534
Η τροπική καταιγίδα «Άλι», που έφερε πολλές βροχές και δυνατούς ανέμους,  επηρέασε και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η καταιγίδα ήταν η αιτία για την αναγκαστική και ανώμαλη προσγείωση Airbus.

Οι άνεμοι έφταναν μέχρι και τα 70 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα ο πιλότος του αεροσκάφους Airbus A319 της Αir France να αναγκαστεί να το προσγειώσει. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά.

Η προσγείωση του Airbus έγινε στο αεροδρόμιο Μπέρμινγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πιλότος αναγκάστηκε να διακόψει την προσγείωση, όταν το αεροσκάφος έφυγε από την πορεία του και υπήρξε κίνδυνος να βγει από τον διάδρομο προσγείωσης.

Ενώ ο πιλότος ήταν έτοιμος να κάνει την προσγείωση, λίγα μέτρα πριν αγγίξουν οι ρόδες το έδαφος, ο κυβερνήτης συνειδητοποίησε πόσο επικίνδυνο ήταν.

Μετά από 15 λεπτά κυκλικών κινήσεων του αεροσκάφους γύρω από το αεροδρόμιο, ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει τη δεύτερη φορά.

Το βίντεο περιέχει εντυπωσιακές εικόνες, που δείχνουν το αεροσκάφος να κινείται προς την κατεύθυνση του ανέμου. Όσοι βρίσκονταν κοντά εκείνη τη στιγμή, κατέγραψαν το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Πιλότος κέρασε τους επιβάτες πίτσες μετά από αναγκαστική προσγείωση. Δείτε το βίντεο

 

 

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει όταν ένα αεροπλάνο συγκρουστεί με πουλί; Πότε υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος