Μαθητές Λυκείου κατέκτησαν την κορυφή του Ολύμπου. Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν ως φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στο βουνό

285
Ομάδα μαθητών του 2ου Λυκείου Βούλας, οργάνωσε μία εκδρομή, ασυνήθιστη για τα σχολικά δεδομένα. Οι μαθητές επιχείρησαν να κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου και τα κατάφεραν.

Το Λύκειο είναι το πρώτο σχολείο που ανέβηκε ομαδικά μέχρι την κορυφή του Ολύμπου.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στο βουνό, οι μαθητές δεν δίστασαν στιγμή.

Ο σκοπός της εκδρομών είναι να φτιάξουν ένα βίντεο με τίτλο «Το Λυκόφως των Θεών», όπου δείχνει εικόνες από την αναρρίχηση και τα αξιοθέατα του Ολύμπου. Ο βασικός σκοπός τους όμως ήταν η θέλησή τους να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που «πήρε μαζί του για πάντα» το βουνό.

Με όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα, οι μαθητές κατέγραψαν εικόνες σε ένα από τα παγκόσμια μνημεία φυσικής ομορφιάς και ιστορικής κληρονομιάς.
Αναρριχητές από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τον Όλυμπο για να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, μέσα στα καταπράσινα δέντρα και τους καταρράκτες Ορλιά.

Δείτε το βίντεο με εικόνες από την ανάβαση των μαθητών:

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά ένα εντυπωσιακό βουνό της Ελλάδας μέσα από την ομίχλη. Η ιστορία του και το χωριό με τα ιαματικά λουτρά

 

Διαβάστε επίσης: Rappel. Το άθλημα που έχει να κάνει με την κατάβαση από το βουνό, ένα κτίριο ή ακόμη και μια γέφυρα