Λέαινα που γλίτωσε από τον πόλεμο στο Χαλέπι, γέννησε ένα υγιέστατο λιονταράκι

1072

Μια λέαινα, η οποία σώθηκε από τη φρίκη του πολέμου στο Χαλέπι της Συρίας, γέννησε ένα υγιέστατο λιονταράκι με το που έφτασε στο ασφαλές πάρκο άγριων ζώων της Ιορδανίας.
Η Ντάνα μεταφέρθηκε στο πάρκο Αλ-Μαουά μέσω Τουρκίας μαζί με άλλα τέσσερα λιοντάρια, δύο αρκούδες και δύο τίγρεις. Η επιχείρηση μεταφοράς των άγριων ζώων διήρκεσε τρεις μήνες και διοργανώθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση ζώων, Four Paws.
Το προσωπικό του πάρκου βρήκε το νεογέννητο λιονταράκι μέσα στο κλουβί της μητέρας και του έδωσαν το όνομα Χαζάρ.
Τώρα περιμένουν να δουν αν η Ντάνα θα φέρει στον κόσμο κι ένα δεύτερο λιονταράκι.

Η Ντάνα και το λιονταράκι της

Ο δρ. Αμίρ Χαλίλ, ο κτηνίατρος που συνόδευσε τα ζώα κατά τη μεταφορά από τη Συρία στην Ιορδανία, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι το υπερηχογράφημα που έγινε στη λέαινα κατά την παραμονή της στην Τουρκία έδειξε ότι κυοφορεί δύο μικρά. Ωστόσο, σημείωσε πως μπορεί να γεννήθηκε νεκρό και να το έχει ήδη φάει η μητέρα του. Ένα ακόμη υπερηχογράφημα θα δείξει τι συμβαίνει με το δεύτερο λιονταράκι.
Η ομάδα της οργάνωσης Four Paws είχε μια ανησυχία για το πώς θα υποδεχθεί η Ντάνα το παιδί μετά την ταλαιπωρία που έχει βιώσει. Φοβόντουσαν ότι μπορεί και να το φάει. «Αλλά ευτυχώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Καθάρισε το μικρό της και το φροντίζει. Είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η μητέρα αισθάνεται ασφαλής στο νέο της σπίτι», είπε μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.
Το φύλο του Χαζάρ παραμένει άγνωστο καθώς το προσωπικό δεν έχει ακόμη μπορέσει να εξετάσει το νεογέννητο λιονταράκι.

Δείτε το βίντεο: