Κτηνωδία στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας. Πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενα άγρια άλογα. Τα εντόπισε περαστικός μισοφαγωμένα

2856
Τρία άγρια άλογα του Πεταλά έπεσαν θύματα του δολοφονικού μένους άγνωστων, στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης Στράτου στο Αγρίνιο. Τα άλογα ζούσαν ελεύθερα και το είδος τους είναι προστατευόμενο.

Τα δολοφονημένα ζώα βρήκε ένας περαστικός σε αγροτικό δρόμο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Δύο από αυτά κείτονταν κοντά το ένα με το άλλο, ενώ το τρίτο βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από τα υπόλοιπα δύο.

Και τα τρία ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, μισοφαγωμένα κι έτσι δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο θανάτου τους.
Το ένα από τα άτυχα άλογα, έφερε τραύματα στην πλάτη από κυνηγετικό όπλο. Τα υπόλοιπα θα εξετασθούν από κτηνίατρο, για να μπορέσουν να εξακριβώσουν τον τρόπο που σκοτώθηκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου ανέλαβαν την προανάκριση και προσπαθούν να εντοπίσουν ποιος ή ποιοι έκαναν αυτό το απάνθρωπο έγκλημα.
Έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για ζωοκτονία και για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος αγνώστων.

Διαβάστε επίσης: Κτηνωδία στον Έβρο. Πυροβόλησαν πέντε άγρια άλογα. Ψαράδες τα εντόπισαν να επιπλέουν νεκρά στο Δέλτα (σκληρές εικόνες)

 

 

Διαβάστε επίσης: Άγρια κακοποίηση κουταβιού στην Τουρκία. Του έκοψαν τα πόδια και το παράτησαν στο δάσος