Κρητικός γαμπρός σε ινδικό γάμο. Ο συνδυασμός του Bollywood με την κρητική ρακή που εξελίχθηκε σε διήμερη γιορτή

5537
Ο Ινδικός γάμος με τα κρητικά στοιχεία, δε θα μπορούσε παρά να κεντρίσει την περιέργεια και να γίνει viral. Φανταστείτε μια ταινία Bollywood με μπόλικη ρακή.

Είχε σκηνικό  Bollywood, αλλά με έντονο το άρωμα της Κρήτης, με τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων.
Οι πολύχρωμες φορεσιές και οι απίθανες χορογραφίες, έκλεψαν την παράσταση.

Στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη γιορτή, μία πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και συναισθημάτων, όχι μόνο για το νιόπαντρο ζευγάρι αλλά και για τις οικογένειές τους σε αυτήν την πρώτη τους συνάντηση.
Πρόκειται για τον γάμο του Λεωνίδα Ξυλούρη, γιου του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου, Γιάννη Ξυλούρη, με την Ινδή εκλεκτή της καρδιάς του, Khushboo Balwani.
Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος τους έγινε στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη  Ghanerao του Rajasthan της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Το πασάλειμμα με κουρκουμά, αποτελεί τελετουργικό του γάμου.

Ήταν μία διήμερη γιορτή, αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi.  Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά.
Σύμφωνα με την παράδοση, η τελετή θεωρείται σύμβολο ευλογίας και υγιούς οικογενειακής ζωής, για το νέο ζευγάρι.
Το ζευγάρι διαμένει στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος έγινε σύμφωνα με όλα τα τελετουργικά. Και επειδή γάμος χωρίς ρακή δεν γίνεται, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς από την Κρήτη είχαν προνοήσει σχετικά ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για το ευτυχές γεγονός.

Πηγή: cretalive

Διαβάστε επίσης: Δέκα νυφικά από όλο τον κόσμο. Το διαφορετικό γαμήλιο στυλ της νύφης ανάλογα με τη χώρα που παντρεύεται (φωτό)