Κινητά τηλέφωνα. Πότε πρέπει να είναι ενεργοποιημένη και πότε όχι η τοποθεσία σε μια συσκευή

10734
Η δυνατότητα σε κάθε χρήστη να γνωστοποιεί μέσω της συσκευής του την τοποθεσία που βρίσκεται, έχει προβληματίσει, καθώς για κάποιους θεωρείται ότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ταυτόχρονα, για άλλους αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Η New York Times ερεύνησε το θέμα και δίνει χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να αποφύγουν τις παγίδες αλλά και εκμεταλλευτούν τις παροχές ενός κινητού:

Πότε είναι χρήσιμο:

H τοποθεσία πρέπει να είναι ενεργοποιημένη, όταν πρόκειται να συναντηθεί κάποιος με φίλους του εκτός σπιτιού. Μπορεί να κοινοποιήσει την τοποθεσία του μόνο στο φίλο του για ένα μικρό διάστημα, και έτσι δεν θα χρειάζεται να λέει πού βρίσκεται και πόση ώρα θα κάνει να φτάσει.
Επίσης, είναι χρήσιμο για μέρη με πολύ κόσμο, όπως σε μια εκδήλωση ή σε ένα πάρκο. Ο χρήστης μπορεί να δείξει στους φίλους του ακριβώς το σημείο που βρίσκεται και έτσι να μπορέσουν να τον εντοπίσουν.

Ένας ακόμη λόγος να είναι ενεργοποιημένη η τοποθεσία είναι για να είναι ενήμερος ο σύντροφος κάποιου για το πού βρίσκεστε. Έτσι, αποφεύγει τη γκρίνια ή μπορεί να του ζητήσει να περάσει από το σούπερ μάρκετ αν είναι κοντά στο σπίτι.

Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι είναι μια καλή λύση για να ξέρουν οι γονείς πού βρίσκονται τα παιδιά τους. Έτσι, θα ξέρουν ότι είναι ασφαλή και δεν θα αγχώνονται.

Πότε πρέπει να το αποφεύγουν:

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι η τοποθεσία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν κάποιος είναι στη φύση, γιατί θα χαθεί το σήμα και θα χαλάσει όλη η μπαταρία της συσκευής, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς κινητό.

«Οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους δεν κοινοποιούν την τοποθεσία τους σε ξένους. Εκτός όμως από τους γονείς, για λόγους ασφαλείας, όλοι πρέπει να αποφεύγουν να κοινοποιούν την τοποθεσία τους δημόσια. Στείλτε την τοποθεσία ας μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιορίσετε τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να βλέπουν που βρίσκεστε» υποστηρίζουν οι New York Times.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο Ηλεκτρονικής Ιδιωτικότητας (EPIC) ο εντοπισμός της τοποθεσίας βοηθά τις αρχές να παρακολουθούν τα κάθε βήμα υπόπτων και μη, ενώ οι εταιρείες μπορούν να προωθήσουν διαφημίσεις σχετικές με το μέρος που βρίσκεται κάποιος.

Πηγή: nytimes.com  και huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης: Το ακατάστατο γραφείο είναι ένδειξη ευφυΐας. Οι «ανακατωσούρες» είναι πιο δημιουργικοί. Οι τακτικοί πιο γενναιόδωροι