Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας στο βυθό της Αμοργού. Εντυπωσιακές εικόνες που εκτίθενται σε θαλάσσιο σπήλαιο

356
Το «Underwater Gallery» είναι μια έκθεση φωτογραφίας κάτω από το νερό. Είναι η πρώτη έκθεση στον κόσμο, όπου η λήψη, η τοποθέτηση των φωτογραφιών και η δημιουργία της έκθεσης, έγιναν «με μία ανάσα».

Οι λήψεις έγιναν από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη, Στέφανο Κόντο από το 2013 έως και το 2018, όπου απαθανάτισε τοποθεσίες του Αιγαίου κάτω από τη θάλασσα.
Το υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμοργού θα φιλοξενήσει τις συλλογές, με βάθος από 7 έως 17 μέτρα.
Η έκθεση πραγματοποιείται παράλληλα με το πρόγραμμα του διεθνούς τουρνουά ελεύθερων καταδύσεων, του «Authentic Big Blue».
Τα εκθέματα εκτυπώθηκαν με μία ειδική τεχνική σε αλουμίνιο, ώστε να μην φθαρούν από το νερό. Τα νερά είναι σκοτεινά και οι θεατές θα χρησιμοποιούν ειδικούς φακούς για να φωτίζουν και να βλέπουν τα εκθέματα.
Το κοινό έχει ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους της έκθεσης, στα βαθιά νερά της Αμοργού. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν κατάδυση μόνοι τους στην έκθεση ή με συνοδεία από το «Amorgos Diving Center», που παραδίδουν και μαθήματα κατάδυσης.

Το 2015 φιλοξενήθηκε στο Ευγενίδειο Πλανητάριο η έκθεση «Greece underwater – on a single breath». Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε επισκέπτες, σε όλη την ιστορία του ιδρύματος, όπου την επισκέφθηκαν πάνω από 30.000 άτομα.
Το «Underwater Gallery» είναι η εξέλιξη της συγκεκριμένης έκθεσης.

Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές εικόνες από το τρέιλερ της έκθεσης:

 

Διαβάστε επίσης: Μάζεψε τσίχλες, γόπες και τρίχες από το δρόμο και με το DNA, δημιούργησε το πρόσωπο του «δράστη». Έκθεση καταγγελία

 

Διαβάστε επίσης: Πρωτότυπη έκθεση με 46 χιλιάδες φυτά στο Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο εντυπωσιακός κήπος και οι συμβολισμοί