Η Ολίβια Νιούτον Τζον αποκάλυψε ότι κάνει χρήση θεραπευτικής μαριχουάνας, για να καταπολεμήσει τα επώδυνα συμπτώματα του καρκίνου

1090

Σε μαγνητοφωνημένη συνέντευξη που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Today», η 68χρονη τραγουδίστρια του «Let’s Get Physical» αποκάλυψε στη δημοσιογράφο Ναταλί Μοράλες, ότι κάνει χρήση θεραπευτικής μαριχουάνας.
«Έχουμε αυτή την εικόνα από τη δεκαετία του 1960, του κόσμου να κάθεται ένα γύρω και να γίνεται πίτα. Δεν νομίζω ότι πρόκειται γι’ αυτό. Το φυτό είναι ένα θεραπευτικό φυτό.
Νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξουμε την εικόνα που έχουμε γι’ αυτό, γιατί με βοήθησε πολύ και βοηθά πολύ στον πόνο και τη φλεγμονή».
Αυτά ήταν τα λόγια της τραγουδίστριας Ολίβια Νιούτον-Τζον, σχετικά με την θεραπεία που ακολουθεί, ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Την μαριχουάνα καλλιεργεί ο σύζυγός της, ο Τζον Ίστερλιγκ και σύμφωνα με την Ολίβια Νιούτον-Τζον, απαλύνει τους πόνους και την ναυτία που είναι συνεπακόλουθα του καρκίνου και της χημειοθεραπείας.

Η πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ  «Grease», είχε διαγνωστεί και στο παρελθόν με καρκίνο, τον οποίο όμως κατάφερε να νικήσει.
Πλέον έχει διαλέξει να έχει θετική στάση καθώς αντιμετωπίζει καρκίνο, που έχει κάνει μετάσταση στο ιερό οστό.
«Πιθανότατα θα το διαχειριστώ στη ζωή μου σαν κάτι το οποίο θα συνεχίζει να υπάρχει. Νομίζω ότι, αν φροντίζεις το εαυτό σου, μπορεί να ζήσεις με τον καρκίνο, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να ζήσεις και με άλλα πράγματα».
Είναι ιδρύτρια ενός κέντρου θεραπείας του καρκίνου στη Μελβούρνη, το οποίο φέρει το όνομά της και παρέχει στους καρκινοπαθείς μια ποικιλία ολιστικών θεραπευτικών μεθόδων, με τεχνικές όπως εκείνη της γιόγκα, του μασάζ, της τέχνης και της μουσικοθεραπείας.