Η νέα επικίνδυνη μόδα, που θέλει τους νέους να κολυμπούν με ουρά γοργόνας. Ήδη έχει καταγραφεί ένας πνιγμός

5822

Προειδοποίηση ασφαλείας προς τους γονείς εξέδωσαν οι Βρετανικές αρχές σχετικά με τη νέα «τρέλα» που κατακλύζει τη νεολαία.
Συγκεκριμένα, η μόδα θέλει τους νέους να φορούν πτερύγιο γοργόνας και αναπνευστήρα ώστε να κολυμπούν στο βυθό.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν πως η χρήση του επιπρόσθετου αυτού πτερυγίου που εφαρμόζεται στα πόδια, μπορεί να οδηγήσει στον πνιγμό, αν κάποιος δεν γνωρίζει πως να το χρησιμοποιεί και καλούν τους γονείς να απευθυνθούν σε εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με την “
Telegraph”, στις αρχές του Αυγούστου ένας έφηβος Βρετανός πνίγηκε στην Ζάκυνθο, φορώντας πτερύγιο γοργόνας και αναπνευστήρα.
«Οι δραστηριότητες αυτές πρέπει να γίνονται σε ένα ασφαλές και εγκεκριμένο περιβάλλον.
Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι υπήρξαν διάφορα περιστατικά που προκλήθηκαν από την ακατάλληλη χρήση πτερυγίων και ουρών γοργόνας”, αναφέρει ο εκπαιδευτής θαλασσίων σπορ Μάικ Ντουν.
Η φιλανθρωπική οργάνωση πρόληψης πνιγμού της Royal Life Saving Society UK (RLSS UK) έχει συνεργαστεί με το Fin2Fit, το οποίο προσφέρει μαθήματα γυμναστικής για κολύμβηση με πτερύγιο γοργόνας και καρχαρία, για παιδιά, για να εξασφαλίσει την ασφαλή χρήση τους.
«Το RLSS UK συνιστά θερμά σε όλους τους γονείς ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για τα παιδιά να απολαμβάνουν και να επωφελούνται από αυτή τη νέα δραστηριότητα είναι μέσω συμμετοχής σε οργανωμένες τάξεις, που παρακολουθούνται από ειδικευμένους εκπαιδευτές”, επεσήμαναν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Η τρέλα πυροδοτήθηκε από τη δημοτικότητα της παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής “Mako Mermaids”, αλλά και από τις δημοφιλείς ταινίες της Disney “The Little Mermaid” και “Splash”, και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Τον περασμένο μήνα δεκάδες γυναίκες πήραν μέρος στο διαγωνισμό Miss Mermaid UK, ο οποίος διοργανώθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Τα τελευταία δύο χρόνια η Μισέλ Φόρσμπρει έχει δημιουργήσει την Ακαδημία «Mayim Mermaid» στο Bournemouth και έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 300 γοργόνες και γοργόνους όλων των ηλικιών.
«Έχει γίνει το καινούριο θαλάσσιο σπορ, ενώ υπάρχει ζήτηση για γοργόνες και σε παιδικά πάρτι.
Τα κορίτσια και οι γυναίκες είναι ενθουσιασμένες και υπάρχουν πολλές που λένε ότι πάντα ήθελαν να κάνουν την γοργόνα. Επίσης έρχονται και πολλά ζευγάρια, ακόμα και άνδρες μόνοι τους”, είπε η ίδια στην εφημερίδα “
Telegraph”.
Η σχεδιάστρια Κάρυ Γουίτγουρθ δημιουργεί ειδικές ουρές γοργόνας που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια.
“Είναι μια μόδα που έχει γίνει χαμός στις Η.Π.Α και τώρα φαίνεται ότι ήρθε και στην Ευρώπη”, είπε.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός θεωρείται η Σαντορίνη με 2 εκατομμύρια επισκέπτες σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την Guardian. Γιατί δυσαρεστούνται οι ντόπιοι κάτοικοι