Η εκθεση Para-myths θα σας αλλάξει την οπτική για τον κόσμο των παραμυθιών. Πρωταγωνιστούν χειροποίητες κούκλες.

818
Μια σύγχρονη ομάδα καλλιτεχνών, οι Para-myths,  υπό την καθοδήγηση της βραβευμένης σε διεθνείς διαγωνισμούς (Hannie Sarris 2012 και Diamond Awards 2020), Κωνσταντίνας Μώρου, διοργανώνει  την έκθεση Para-myths στον  πολύ-χώρο ‘Boo!’  από 22 Νοεμβρίου έως  1 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να αλλάξει την οπτική μας για τον κόσμο των παραμυθιών και των μύθων καθώς και να μας συνεπάρει μέσω της μαγικής τέχνης της εικαστικής κούκλας.

Με πρωταγωνίστριες εμπνευσμένες από παραμύθια, αρχέτυπα και μύθους, ανατρεπτικές ηρωίδες, ίδιες και ταυτόχρονα διαφορετικές από ό,τι τις γνωρίσαμε μέσα από τη λογοτεχνία, την προφορική παράδοση, το σινεμά, την τηλεόραση και την τέχνη, ζωντανεύουν, ωριμάζουν, χειραφετούνται και θέτουν προβληματισμούς. Όλες μαζί προτείνουν μια διαφορετική θέαση του κόσμου. Ζητήματα όπως το φύλο, η ταυτότητα, τα όρια του μύθου, τα ανθρώπινα ένστικτα και τα κοινωνικά πρότυπα έρχονται στο φως και δοκιμάζεται ό,τι σε πρώτη ανάγνωση αποσιωπήθηκε ή προσπεράστηκε στα παραμύθια που μας διηγήθηκαν.

Ελάτε λοιπόν να βυθιστούμε στην κρύπτη των παραμυθιών και ίσως, γυρίζοντας, πειστούμε ότι η αλήθεια αυτού του κόσμου θα παραμένει πάντα ένα μυστήριο

Η τέχνη της εικαστικής κούκλας, ως προς την κατασκευή, δανείζεται από της τέχνες της γλυπτικής, της ζωγραφικής, της κοπτικής-ραπτικής και όχι μόνο. Είναι 100% χειροποίητες, τρισδιάστατες εικαστικές δημιουργίες και αποτελούν πολύτιμα αντικείμενα τέχνης.

Συμμετέχοντες :

Άννα Βιτωράτου, Γεωργία Καλλαρά ,Ελευθερία Πιπερή, Ελευθερία Ζερβάκη,Εύη Δαμίρη Καίτη Μανουδάκη ,Κατερίνα Γεωργούλη ,Κατερίνα Μαυραγιαννάκη ,Κωνσταντίνα Μώρου ,Μαρία Καπαρού ,Μαριάννα Μουχλιανίτη ,Μίνι Πανουσέρη ,Ουρανία Μπατσινίλας ,Πίτσα Κορασίδου ,Πολυξένη Κάτσαρη ,Ρίτσα Ραυτογιάννη , Σόνια Καραπάτη ,Σοφία Λουκά ,Υβόννη Λεργίου, Χαρά Δασκαλάκη ,Χριστίνα Κωνσταντινίδου ,Χριστίνα Ρεντούλη

Πληροφορίες  Εκδήλωσης

22 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 20:30

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά 17:00-21:00

Σαββατοκύριακα 11:00-22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Τοποθεσία Εκδήλωσης

Πολυχώρος Boo!

Σαρρή 21, Αθήνα 10554