Γιατί δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο μαμούθ στην Johnson & Johnson, μετά απο καταγγελία μιας γυναίκας. Τι αναφέρει η Guardian

6678

Το δικαστήριο του Λος Άντζελες καταδίκασε την εταιρεία Johnson & Johnson να πληρώσει αποζημίωση ύψους 417 εκατ. δολαρίων σε μια γυναίκα, που ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε καρκίνο των ωοθηκών, μετά τη χρήση προϊόντων της με ταλκ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian , η Eva Echeverria έκανε μήνυση κατά της εταιρείας, στην οποία αναφέρει, ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να ενημερώσει και να προειδοποιήσει τους καταναλωτές, για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα προϊόντα της.
«Είμαστε ευγνώμονες για την απόφαση των ενόρκων και τη δικαίωση της πελάτισσας μας» ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος Mark Robinson.
Η εταιρεία αντιμετωπίζει ακόμα 4.800 αντίστοιχες υποθέσεις ενώ αυτή ήταν το μεγαλύτερο ποσό που έχει κληθεί να πληρώσει στην ιστορία της.

«Θα απαντήσουμε στην σημερινή ετυμηγορία, διότι μας καθοδηγεί η επιστήμη, η οποία υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων με ταλκ”, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της J & J.
Η αγωγή της Echeverria ήταν η πρώτη από τις εκατοντάδες αντίστοιχες υποθέσεις που κατέληξε σε δίκη.
Η 63χρονη ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε καρκίνο των ωοθηκών τελικού σταδίου, μετά από δεκαετίες χρήσης των προϊόντων της J & J.
Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η εταιρεία ενθάρρυνε τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν μελέτες, που συνδέουν τον καρκίνο των ωοθηκών με τη χρήση του ταλκ, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι της
J & J απάντησαν ότι οι μελέτες και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν έχουν διαπιστώσει ότι τα προϊόντα με ταλκ είναι καρκινογόνα.
Η εταιρεία έχει χάσει ήδη 4 αντίστοιχες υποθέσεις και έχει πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Τα 8 βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάθε ευφυές άτομο, σύμφωνα με τον πιο διάσημο αστροφυσικό στον κόσμο