Γιατί αυτοκτονούν τα παιδιά στην Ιαπωνία. Μετά από τρεις δεκαετίες καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοχειρίας των μαθητών

2761
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριάντα ετών έφτασαν οι αυτοκτονίες παιδιών στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας. Τα στοιχεία αναφέρονται σε παιδιά δημοτικού σχολείου έως και λυκείου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρα, έχει μειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια.
Συνολικά αυτοκτόνησαν 250 παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, από το 2016 μέχρι το 2017. Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Παιδείας, το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν 245 αυτοκτονίες.

Το υπουργείο αναφέρει ότι αυτός ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από το 1986, όταν είχαν αυτοκτονήσει 268 μαθητές.

«Ο αριθμός των αυτοκτονιών μεταξύ των μαθητών παρέμεινε υψηλός και αυτό είναι κάτι το ανησυχητικό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί», ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου Νοριάκι Κιταζάκι.

Ωστόσο, οι λόγοι που κρύβονται πίσω από την αύξηση αυτή είναι δύσκολο να διευκρινιστούν.

Από τα 250 παιδιά που αυτοκτόνησαν, 33 φέρεται ότι ανησυχούσαν για το μέλλον τους, 31 είχαν οικογενειακά προβλήματα και 10 ήταν θύματα μπούλινγκ. Όπως δείχνει η έρευνα, για τα 140 δεν είναι γνωστοί οι λόγοι, αφού δεν άφησαν κάποιο σημείωμα.

Σχετικά με τις ηλικιακές ομάδες των πολιτών της Ιαπωνίας, ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών μειώθηκε σε 21.321 για το 2017. Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, οι αυτοκτονίες το 2003 είχαν αγγίξει τον υψηλότατο αριθμό των 34.427.

Ανεξάρτητα από προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν στις οικογένειες των παιδιών, τα social media και το μπούλινγκ στα σχολεία, φαίνεται να είναι οι κυριότεροι λόγοι που ωθούν παιδιά και εφήβους στην αυτοκτονία.

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική ιστορία τριών μαθητών που έσωσαν έναν άνδρα από την αυτοκτονία. Τον έπεισαν να μην πέσει από τη γέφυρα την τελευταία στιγμή (βίντεο)

Διαβάστε επίσης: Πώς αισθάνονται όσοι χάνουν τους αγαπημένους τους από αυτοκτονία; Το συγκινητικό βίντεο με συγγενείς και φίλους αυτοχείρων