Φιλοζωική οργάνωση ζητά δικαστική παρέμβαση για τις καμήλες στη Μύκονο. Καταγγέλλουν παράνομη εκμετάλλευση

1386
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κατήγγειλε στην Αστυνομία την παράνομη εκμετάλλευση των καμήλων από το Nammos για την συναυλία του Αντώνη Ρέμου, του Τούρκου Mustafa Sandal και του Λιβανέζου Ragheb Alama στην παραλία της Ψαρού στη Μύκονο.

Η καταγγελία κοινοποιήθηκε στο Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ, στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Δείτε την καταγγελία της ΠΦΠΟ:

Αξιότιμοι κύριοι,
Θα ήθελα να καταγγείλω την πιθανώς παράνομη εισαγωγή ζώων για παράνομη εκμετάλλευση τους σε θέαμα που έλαβε χώρα χτες, 1/9/2017 στη Μύκονο στην παραλία Ψαρού, το βράδυ.

Όπως μας πληροφορεί το πρώτο άρθρο που σας αναρτώ πιο κάτω, πλούσιοι Άραβες από το Κουβείτ έφεραν καμήλες για να αποτελέσουν μέρος του σκηνικού της συναυλίας που έλαβε χώρα χτες στο Nammos (του Αντώνη Ρέμου και των Mustafa Sandal & Ragheb Alama).

Αυτού του είδους τα θεάματα είναι παράνομα στη χώρα μας και θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχει γινει κάποια καταγγελία ή αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου σχετικά με το περιστατικό.

Τι ορίζει η νομοθεσία για τη συμμετοχή ζώων σε θεάματα:

Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.
1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.
2.Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:

Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο».

Eαν δεν κάνω λάθος, το Nammos καφέ δεν υποκύπτει σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.

Σας παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε με ποιο τρόπο και με ποια νόμιμη διαδικασία εισήχθησαν αυτά τα ζώα στη χώρα μας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες απόδοσης προστίμων κι ευθυνών στην επιχείρηση που παραβίασε το νόμο.

Διότι καλέσαμε στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου και ο αξιωματικός υπηρεσίας κύριος Δήνας δε γνώριζε τίποτα.

Τέλος, σας παρακαλώ να μου αποστείλετε απάντηση βεβαιώντοντας πως η ηλεκτρονική επιστολή μου έχει παραληφθεί και να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό σχετικά με τις ενέργειές σας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση,

Με πληροφορίες από: lifo.gr, topontiki.gr

Διαβάστε επίσης: Ο Γιουσέιν Μπολτ στη Μύκονο. Το ξέφρενο πάρτυ στη Ψαρού που του κόστισε 88.362 ευρώ (βίντεο)