Δασκάλα δημοτικού στην Αμερική απολύθηκε, επειδή είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις

1700
Μια αναπληρώτρια δασκάλα σε σχολείο του Νιου Τζέρσει στις ΗΠΑ, φέρεται να απολύθηκε από το δημοτικό σχολείο που εργαζόταν, επειδή «γκρέμισε» τα όνειρα των μικρών παιδιών. Είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Οι γονείς των παιδιών του σχολείο Cedar Hill του Μόντβιλ, απευθύνθηκαν στη διεύθυνση και είπαν ότι έπρεπε να παρηγορήσουν τα παιδιά τους ύστερα από το συμβάν. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας μαθητής υποστήριξε ενώπιον όλων, ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Με αυτή τη δήλωση του παιδιού, η δασκάλα εξοργίστηκε και φέρεται να κατέρριψε μια σειρά από παιδικούς μύθους. Πέρα από την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, είπε επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε πασχαλινό λαγουδάκι, ούτε νεράιδα των δοντιών.

Η Λίζα Σίμεκ μία από τους γονείς των μαθητών του σχολείου, ανάρτησε μια δημοσίευση στο Facebook, γράφοντας: «(Η δασκάλα) τους είπε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και ότι οι γονείς αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το δέντρο τους. Τους είπε ότι οι τάρανδοι δεν μπορούν να πετάξουν και ότι τα ξωτικά δεν υπάρχουν.
Μια ενήλικη γυναίκα επιχείρησε να συνθλίψει τα όνειρα 22 εξάχρονων παιδιών από την πρώτη τάξη δημοτικού του Cedar Hill».

Ο διευθυντής του σχολείου, Μάικλ Τζέι Ρατζ, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, έστειλε επιστολή στους γονείς, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά της δασκάλας.
«Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωρίζω απόλυτα την ευαίσθητη φύση αυτού του ζητήματος. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες συζητηθεί το θέμα στο σπίτι μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσετε την αθωότητα των παιδιών σας αυτή την εορταστική περίοδο».

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο. Καθηγητές σχολείου στη Τζόρτζια επαναφέρουν τη «βέργα» για να τιμωρούν τους μαθητές

 

Διαβάστε επίσης: Μαθητές μάζεψαν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους και τα έδωσαν στον απλήρωτο και άστεγο δάσκαλό τους. Δείτε το συγκινητικό βίντεο