Άφησαν γάιδαρο 3 μέρες νηστικό στο χιόνι να πεθάνει. Η περιπέτειά του «συγκίνησε» το διαδίκτυο

6455
Μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου προκάλεσε ένας γάιδαρος που βρέθηκε μόνος του για τρεις ημέρες μέσα στο κρύο στον Κίσσαβο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να τον άφησαν μόνο του για να πεθάνει.

Περαστικοί βρήκαν το ζώο μόνο του στο δρόμο, στη Σπηλιά Κισσάβου. Ένα χειριστής εκχιονιστικού μηχανήματος που κινούνταν στην περιοχή, ανέφερε ότι το ζώο βρισκόταν στο ίδιο σημείο τουλάχιστον για δύο ημέρες.

Φιλόζωοι έκαναν ανάρτηση στο Facebook του Συλλόγου «Γαϊδουροχώρα- Donkey ‘s Land» για να τον περισυλλέξει και να τον περιθάλψει. Η ανάρτηση ήταν η εξής:

«Γέρικο. Αφού δούλεψε αρκετά χρόνια θεωρήθηκε άχρηστο και παρατήθηκε. Δύο μέρες ακίνητο στη μέση του πουθενά . Ακίνητο στη μέση του δρόμου με τα αυτοκίνητα να περνάνε ξυστά δίπλα του. Με κίνδυνο να το πατήσουν.Η θερμοκρασία μείον. Πώς μπορεί να βοηθηθεί αυτό το ζώο?? Ο ανάλγητος που το θεώρησε άχρηστο δεν πρόκειται να το φροντίσει. Το παράτησε νηστικό για να πεθάνει στο χιόνι.
ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΗΛΙΆ ΤΟΥ ΚΙΣΣΆΒΟΥ.
ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΤΕ

Νεότερη ενημέρωση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κοινοποιήσεις. Έχει κινητοποιηθεί η Ιπποθεσις και η donkey ‘s Land για τον εντοπισμό και την περίθαλψη του ζώου
Ευχαριστώ».

Γέρικο. Αφού δούλεψε αρκετά χρόνια θεωρήθηκε άχρηστο και παρατηθηκε.Δυο μέρες ακίνητο στη μέση του πουθενά . Ακίνητο στη…

Δημοσιεύτηκε από Athina Mill στις Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Η Τατιάνα Παπαμόσχου, μέλος της «Γαϊδουροχώρας», ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για εγκατάλειψη αλλά για περίπτωση ζώου που αφήνεται ελεύθερο να κινείται στην περιοχή. Ωστόσο όπως μας επισημάνθηκε για το περιστατικό ενημερώθηκε ήδη το Α.Τ Συκουρίου, όπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας όπου εντοπίστηκε το ζώο».

«Σαφώς πρόκειται για γέρικο ζώο, το οποίο δεν δείχνει ταλαιπωρημένο, ωστόσο καλό θα ήταν να εντοπισθεί και να ζήσει τα τελευταία χρόνια του σε πιο προστατευμένο περιβάλλον», ανέφερε η κυρία Παπαμόσχου.

Το αστυνομικό τμήμα εντόπισε τον ιδιοκτήτη του ζώου, ο οποίος δήλωσε απασχολημένος με το να προστατεύσει το κοπάδι του από το χιονιά και πως θα ασχοληθεί στη συνέχεια με το ηλικιωμένο ζώο του.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Β. Νταής, ανέφερε ότι θα κάνουν προσπάθειες για να περισυλλέξουν και να μεταφέρουν το ζώο σε ασφαλές περιβάλλον.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με φωτογραφίες περαστικών, το ζώο παραμένει ακόμη στο ίδιο σημείο για τρίτη ημέρα.

Διαβάστε επίσης: Σπαρακτικό. Γαϊδούρια αποχαιρετούν το νεκρό μέλος τους με τον πιο συγκινητικό τρόπο (Βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Γεννήθηκε το μωρό μιας ζέβρας και ενός γαϊδάρου. Πόσο σπάνιο είναι το φαινόμενο και από πότε χρονολογείται