Μαρία Σάκκαρη. Το success story της νεαρής τενίστριας. Είναι κόρη και εγγονή πρωταθλητών.

12075
«Ξέρω ότι για τους στόχους μου πρέπει να παλέψω σκληρά, να κλάψω για τα λάθη μου, να νευριάσω με τον εαυτό μου», είχε πει η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη στη μητέρα της, όταν ήταν ακόμη έφηβη και όπως φαίνεται το εννοούσε.

Η 22χρονη αθλήτρια του τέννις έκλεψε τις εντυπώσεις, στο τουρνουά της Κίνας, Wuhan Open, κερδίζοντας κατά σειρά τις Πουτίντσεβα, Βοζνιάκι, Βέσνινα και Κορνέ πριν αποκλειστεί από την Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Μπορεί να μην προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, αλλά έκανε ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη είχε φτάσει στη θέση 80 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι πριν από λίγο καιρό. Η επιτυχημένη της πορεία όμως, στους αγώνες στο Wuhan Open αναμένεται να την μεταφέρει στο Νο 50.
Θα γίνει έτσι η πρώτη τενίστρια, μετά τη Λένα Δανιηλίδου, που θα μπει στην πρώτη 50αδα της παγκόσμιας κατάταξη της WTA.

Από μικρή, η Μαρία είχε χαρακτηριστεί “dogged competitor”, λόγω της συνήθειας που είχε να μην τα παρατά ποτέ.
Όλοι μιλούν για ένα ανερχόμενο ταλέντο, το οποίο σίγουρα είναι κληρονομικό.
Όλα ξεκίνησαν με τον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, το 1948. Μεταπολεμικά το τέννις ήταν το άθλημα των πλουσίων. Ο μικρός τότε Κανελλόπουλος εργαζόταν στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ως ball boy.
Κατά τη δεκαετία του ’50, ο τότε Νο2 του κόσμου, Ham Richardson, επισκέφτηκετην Αθήνα για να προετοιμαστεί για τους αγώνες, Roland Garros.
Οι παίκτες όμως, που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις έλειπαν, σε αγώνες και έτσι οι υπεύθυνοι του ομίλου έβαλαν τον Κανελλόπουλο να παίξει μαζί του.
Ο Richardson εξεπλάγη με τον νεαρό Δημήτρη και ρώτησε σε ποια τουρνουά θα αγωνιστεί.
Αυτή ήταν η αρχή της επιτυχημένης του πορείας, μέχρι που το 1964 έγινε προπονητής στον Όμιλο Αθηνών.

Το μικρόβιο μεταφέρθηκε και στην κόρη του, Αγγελική Κανελλοπούλου. Έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδας, στα 14, όταν ήταν και Νο1 στην Εθνική. Έπαιξε με τις καλύτερες (Steffi Graf, Chris Evert, Sabatini, Maleeva, Navratilova), έφτασε στους “8” των Ολυμπιακών Αγώνων το 1984 και δυο φορές στον τρίτο γύρο του Roland Garros.
Κατάφερε να φτάσει έως το Νο42 στην παγκόσμια κατάταξη. Το 1991 όμως, σε ηλικία 25 χρονών αποφάσισε να τα παρατήσει και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Η ιστορία της οικογενείας συνεχίστηκε με την Μαρία Σάκκαρη.
Όταν ήταν ακόμη 11,  δήλωσε συμμετοχή στο πρώτο της τουρνουά και έφτασε στον τελικό. Ένα χρόνο αργότερα μετείχε σε τουρνουά στη Γαλλία και το Βελιγράδι. Για τέσσερα χρόνια ανέλαβε να την προπονεί ο Ricardo Rossolin, που είχε κοουτσάρει και την Ana Ivanovic, το Νο1 του κόσμου, το 2008.
Σήμερα, προπονητής της είναι ο Σουηδός πρώην νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη τενίστας, Τόμας Γιόχανσον.
Όταν πήρε απολυτήριο, δέχθηκε πρόταση από διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για αθλητική υποτροφία. Αυτό όμως, θα σήμαινε πως έως την αποφοίτηση της δεν θα μπορούσε να μετάσχει σε επαγγελματικό τουρνουά. Έτσι, αποφάσισε να φοιτήσει στην ακαδημία της Βαρκελώνης, για να μπορεί να αγωνίζεται και όπως όλα δείχνουν, το μέλλον της ανήκει.

Διαβάστε επίσης:«Δεν πονάω λιγότερο στις προπονήσεις μου στην Αμερική» Το ξέσπασμα της χρυσής Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη σε όσους την κατακρίνουν