Κραβ Μαγκά. Η πολεμική τέχνη του Ισραηλινού στρατού είναι ιδανική αυτοάμυνα για άνδρες και γυναίκες

9078

Το Κραβ Μαγκά είναι μια πολεμική τέχνη και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αυτοάμυνας. Με λίγες κινήσεις μπορεί να αφοπλιστεί και να ακινητοποιηθεί ο αντίπαλος. Απευθύνεται σε όλους και είναι η κατάλληλη τέχνη για γυναίκες που θέλουν να προστατέψουν το εαυτό τους, εντός και εκτός σπιτιού.

Το Κραβ Μαγκά δημιουργήθηκε από τον Ίμι Λίχτενφεντ, κατά τη δεκαετία του 1940 για τον Ισραηλινό στρατό. Έγινε το πιο αποτελεσματικό πολεμικό εργαλείο για την αστυνομία και την Μοσάντ. Από το 1964 άρχισε να διδάσκεται και στους Ισραηλινούς πολίτες και σιγά σιγά έγινε ένα από τα καλύτερα συστήματα αυτοπροστασίας παγκοσμίως.
Είναι ένα σύστημα μάχης σώμα με σώμα. Στηρίζεται στα αντανακλαστικά και στην έμφυτη ανάγκη για επιβίωση σε οποιαδήποτε απειλή, ενάντια σε έναν ή πολλούς, άοπλους και οπλισμένους.
Τα μαθήματα γίνονται με πραγματικά σενάρια επιθέσεων σε καθημερινές συνθήκες, όπως στο δρόμο, στο αμάξι και στο σπίτι. Μαθαίνονται πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί μια αληθινή συμπλοκή. Περιλαμβάνει τις πιο αποτελεσματικές κινήσεις του Τζούντο, του Ζίου Ζίτσου, της πάλης και του αϊκίντο.
Όσοι ξέρουν γκραβ μαγκά χρησιμοποιούν όλα τα σημεία του σώματος.
Χτυπάνε σε ευαίσθητα σημεία, όπως τα αυτιά, τα μάτια, το λαιμό και τη βουβωνική περιοχή. Μαθαίνουν να ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά τους σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και στο σκοτάδι.
Υπάρχουν ειδικοί τομείς για τις γυναίκες, τα παιδιά, την αστυνομία, το στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, του εκπαιδευομένου, του απόφοιτου, του ειδικού και της αυθεντίας.

Στην ταινία «Enough» η Τζένιφερ Λόπεζ έβγαλε «νοτ άουτ» τον παρανοϊκό συζυγό της με κινήσεις Κραβ Μαγκά.

Τα οφέλη του Κραβ Μαγκά
Στο Κραβ Μαγκά ο κάθε μαθητής προσαρμόζει τις φυσικές του ικανότητες και αδυναμίες στις τεχνικές που διδάσκεται. Έτσι, νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση όταν βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση. Μαθαίνει κρατάει τη ψυχραιμία του και να αντιλαμβάνεται τις συνθήκες της επίθεσης, ώστε να αντιδράσει κατάλληλα. Αυτό απαιτεί να μάθει να χρησιμοποιεί το σώμα και το μυαλό του, γρήγορα και αποτελεσματικά.
Παράλληλα, βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση, αφού είναι μια υψηλή καρδιοαναπνευστική δραστηριότητα και περιλαμβάνει ενδυναμωτικές ασκήσεις. Μεγαλύτερη αντοχή, συγχρονισμός και ταχύτητα, είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά, όσων ασχολούνται με το Κραβ Μαγκά.

Μείνε Μακριά”, το Κραβ Μαγκά για γυναίκες
Υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα που διαρκεί λίγο παραπάνω από ένα χρόνο. Ονομάζεται
Stay Away, Μείνει μακριά”. Είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των γυναικών. Σε αυτό οι γυναίκες μαθαίνουν να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, να αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους σε δύσκολες καταστάσεις.
Τονώνει την αυτοπεποίθησή τους γιατί πλέον δεν είναι το αδύναμο φύλο. Μπορεί να υστερούν σε μυϊκή δύναμη, αλλά όχι σε τεχνική.
Μαθαίνουν επίσης, να προστατεύουν τα παιδιά τους. Χρησιμοποιούν οτιδήποτε θα μπορούσε να τις βοηθήσει να γλιτώσουν. Από την τσάντα μέχρι τα κλειδιά του σπιτιού.

Υπάρχουν σχολές Κραβ Μαγκά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Οι τιμές είναι προσιτές.

Δείτε παρακάτω τον Roy Elghanayan, έναν από τους καλύτερους αθλητές Κραβ Μαγκά στον κόσμο:

Διαβάστε επίσης:Γιατί η κολύμβηση είναι «Φάρμακο» για τον οργανισμό. Δέκα λόγοι για να αρχίσετε συστηματικά την κολύμβηση