Κολυμπήστε με βατραχοπέδιλα. Καίτε θερμίδες και υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για τα πόδια

24929

Το κολύμπι στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι η εναλλακτική γυμναστική για όσους ασχολούνται με την αερόβια άσκηση, τα βάρη, αλλά και την άσκηση ως μέσο ενδυνάμωσης και αποθεραπείας από μυϊκούς πόνους ή τραυματισμούς.
Η κολύμβηση, γυμνάζει όλο το σώμα και το διατηρεί σε φόρμα, είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες, μειώνει την πίεση, φροντίζει για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και συμβάλλει στο αδυνάτισμα.
Γι’ αυτό άλλωστε, θεωρείται κατάλληλος τρόπος εκγύμνασης και για ομάδες ατόμων που δεν επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν άλλου είδους ασκήσεις, όπως οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή οι ηλικιωμένοι, που επιβαρύνουν τα γόνατά τους.
Τα οφέλη της κολύμβησης στη θάλασσα, μεγιστοποιούνται με τη χρήση βατραχοπέδιλων.
Τα βατραχοπέδιλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους και κάνουν την άσκηση αποτελεσματικότερη.

Κολύμπι με βατραχοπέδιλα

Με τα πέδιλα, αυξάνει η αντίσταση στους μυς των ποδιών, λόγω του νερού.
Δηλαδή η εκγύμναση των μυών, ισοδυναμεί με ασκήσεις του γυμναστηρίου, που περιλαμβάνουν βάρη.
Αν διαρκέσει πολλή ώρα, μπορεί να είναι κουραστικό. Ο καθένας έχει τις δικές του αντοχές.
Το ελεύθερο στυλ με βατραχοπέδιλα, είναι καλή θεραπεία για όσους έχουν προβλήματα στα γόνατα, όπως χονδροπάθεια και συνδεσμικά προβλήματα ή τραυματίστηκαν στο παρελθόν. Το ύπτιο ενδυναμώνει τους τετρακέφαλους, που με τη σειρά τους ξεκουράζουν τα γόνατα από το βάρος του σώματος.
Ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι η διατήρηση της σωστής θέσης σώματος, καθώς με τα βατραχοπέδιλα τα πόδια δε μπαίνουν βαθιά στη θάλασσα.
Έτσι, ο κολυμβητής αποκτά ευλυγισία και καλύτερο ρυθμό, χάνοντας παράλληλα και βάρος.
Οι γυμναστές παραδέχονται, ότι τα βατραχοπέδιλα εξασφαλίζουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, στη σύσφιξη γλουτών και μηρών.
Για να γυμναστούν μαζί με τα πόδια και οι κοιλιακοί μυς, προτείνονται ασκήσεις όπως ψαλιδάκια, που απαιτούν δύναμη και στήριξη στην κοιλιά.

Προσοχή. Τα άτομα που έχουν οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, κήλη δίσκου και παρεμφερή προβλήματα, καλό θα ήταν να αποφεύγουν την κολύμβηση με βατραχοπέδιλα.
Αρκετό από το σωματικό βάρος, υποστηρίζεται από τη μέση, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της περιοχή και την επιδείνωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη μέση.
Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται οι απότομες, σπασμωδικές κινήσεις.
Τα πέδιλα θαλάσσης είναι ένας εύκολος τρόπος ενδυνάμωσης και δεν κοστίζουν πολύ καθώς η τιμή για αξιοπρεπή βατραχοπέδιλα και όχι μιας χρήσης, ξεκινάει από 20 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Το κολύμπι καταπολεμά το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει από τους πόνους. Ποια στυλ κολύμβησης προτείνουν οι ειδικοί